Navigon Live Traffic

Navigon Live Traffic discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Goed, doen we het nogmaals: Wat is jullie ervaring met Live Traffic van Navigon? Is het allemaal betrouwbaar? En werkt het goed? Oh, en geen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 28 October 2009, 16:05
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 31 August 2008
Berichten: 39
Standaard Navigon Live Traffic

Goed, doen we het nogmaals:

Wat is jullie ervaring met Live Traffic van Navigon? Is het allemaal betrouwbaar? En werkt het goed?

Oh, en geen jailbreak vragen aub.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 October 2009, 16:12
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŰ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Verplaatst naar ervaringen.
  #3  
Oud 4 November 2009, 06:10
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Berichten: 11
Standaard

Navigon 1.3 EUROPA is eindelijk in de AppStore verschenen!

Meteen even updaten en Live Traffic gaan uittesten op weg naar het werk!
  #4  
Oud 4 November 2009, 12:12
lapje's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2009
Locatie: Enschede
Berichten: 73
Standaard

Heb vanmorgen de update geinstalleerd en onderweg naar het werk getest. Mijn eerste indruk is goed. Had het 'geluk' dat er inderdaad een file was en die werd netjes gemeld. De lengte was dusdanig dat een alternatieve route niet nodig was. Dit klopte ook want de file was maar 1 kilometer (waarbij als rijsnelheid over dit stuk 60 km/u werd aangegeven) en omrijden zou meer tijd hebben gekost.

In de filelijst stonden veel meldingen (ook die van Duitsland aangezien ik tegen de Duitse grens aanwoon) met daarin gedetailleerde info per incident.

Je hebt de keuze om Navigon automatisch de beste route te laten kiezen in het geval van een file op de route zonder interactie van de gebruiker of dat wanneer er een file wordt gemeld (wordt linksboven in het scherm getoond) dat de gebruiker zelf kan aangeven of een alternatieve route moet worden gekozen.

Aangezien ik ook ervaring heb met HD Traffic van TomTom (overigens ook een uitstekende dienst) probeer ik hiermee een vergelijking te maken. Echter na 1 rit is dit nog niet mogelijk maar ik heb wel de indruk dat de info van Live Traffic van Navigon up to date is aangezien de lijst met meldingen ook continue wordt aangepast.

Ik heb ook de Europa versie van TomTom op mijn iPhone maar ik denk dat die nu definitief niet meer wordt opgestart. TomTom ligt nu toch wel erg ver achter op Navigon. Ik denk dat TomTom zich wel wat drukker mag maken om vaste voet te krijgen met hun software op Mobile Devices. Zeker nu ook Google eraan komt met een gratis navigatie variant.

Maar goed, ik hoop dat al deze ontwikkelingen een positieve invloed hebben op de doorontwikkeling van navigatie software op de Iphone. Uiteindelijk is concurrentie voor de gebruikers alleen maar positief.

Laatst gewijzigd door lapje; 4 November 2009 om 12:15.
  #5  
Oud 4 November 2009, 19:01
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

De Europa 1.3 versie ge´nstalleerd en direct die traffic optie aangekocht. Krijg nu de melding in Navigon dat hij de aankoop niet kan verifiŰren met de Navigon server

Zegt steeds dat dit gaat geburen bij een volgende start van Navigon, maar helaas lukt dat ook niet. Maar even afwachten dan......
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #6  
Oud 4 November 2009, 19:18
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Berichten: 71
Standaard

Heb traffic ook zojuist aangeschaft, en zag de zelfde melding, maar ik heb m'n iPhone ff opnieuw opgestart, en nu is traffic geinstalled
  #7  
Oud 4 November 2009, 19:29
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Krijg nog steeds de volgende berichten na de aankoop (en een restart van de iPone):



Kan in de app store al wel zien dat het geld van mijn tegoed al wel in mindering is gebracht. Daar zijn ze dan wel weer snel mee

Update: Ik heb de taal van de iPhone van NL op Engels gezet en toen Navigon opgestart. Binnen no-time was live traffic geregistreerd en werkte. Daarna weer de taal op NL gezet en alles werkt nog steeds. Ik is blij.

Of dit nu toeval is geweest???

Laatst gewijzigd door iScorpio; 4 November 2009 om 19:50.
  #8  
Oud 4 November 2009, 22:01
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 71
Standaard

Ik heb hem nu ook geinstalleerd.
Heb wel enkele vragen. Weet niet of iemand die kan beantwoorden?


1)Je kan instellen automatisch of op verzoek.
Ik neem aan dat automatisch betekent dat hij zelf altijd een andere route pakt? Als ie op verzoek staat, geeft hij dan wel automatisch iets aan als je bv bijna bij de file bent of moet je altijd zelf linksboven op dat icoontje klikken?
Wie kan mij dit uitleggen of heeft hier ervaring mee?

2) Ik had een route ingetikt en kreeg een filemelding. Als ik erop klikte kreeg ik details te zien. Ook kon ik kiezen voor icoontje "radars", pijl, omleidingpijl??

Wat kan ik hiermee instellen?

3)Ook zag ik 1 van de keren een scherm voorbij komen met daarop de keuze voor Oranje route of groene Route. Betekenen die kleuren ook iets en welke van de 2 is je normale route?

Alvast bedankt voor de antwoorden!!
  #9  
Oud 5 November 2009, 09:07
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Almere
Berichten: 142
Standaard

Gisteren en vandaag Live Traffic geprobeerd, maar krijg alleen maar de melding "offline- geen meldingen". Terwijl er toch echt wel file stond, ook op mijn route.
  #10  
Oud 5 November 2009, 09:24
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingster Bekijk bericht
Gisteren en vandaag Live Traffic geprobeerd, maar krijg alleen maar de melding "offline- geen meldingen". Terwijl er toch echt wel file stond, ook op mijn route.
Heb ik ook. 9 van de 10 liet hij niks zien.
Vanmorgen ook weer continue offline. Net 2 keer geprobeerd en toen liet hij wel iets zien. Ik hoop dat de server gewoon even overbelast is ofzo.
  #11  
Oud 5 November 2009, 09:46
lapje's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2009
Locatie: Enschede
Berichten: 73
Standaard

Gisteren werkte het prima en vanmorgen in het begin ook. Maar even later inderdaad de 'Offline' melding met als gevolg dat er geen meldingen meer worden weergegeven.

Laatst gewijzigd door lapje; 5 November 2009 om 17:18.
  #12  
Oud 5 November 2009, 11:50
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Almere
Berichten: 142
Standaard

Hier doet ie het weer. Maar wel vervelend dat je niet echt kunt zien waar het probleem ligt. Ik begin altijd gelijk te twijfelen of het niet aan mijn iPhone ligt
  #13  
Oud 5 November 2009, 14:18
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Almere
Berichten: 142
Standaard

en nu weer niet.... schiet lekker op zo
  #14  
Oud 5 November 2009, 14:23
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2009
Locatie: Regio Eindhoven
Berichten: 18
Standaard

Hier hetzelfde, soms filemeldingen, soms niet. ook al sta je zelf in de file.
  #15  
Oud 5 November 2009, 14:36
lapje's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2009
Locatie: Enschede
Berichten: 73
Standaard

Kinderziektes. Jammer en zullen ze wel oplossen. Maar ik heb al wel gezien dat wanneer het wel werkt dat de files zeer accuraat worden weergegeven en je er op die manier ook echt wat aan hebt.

Bij TomTom lees ik ook regelmatig over storingen van de server die HD Traffic gebruikers van verkeersinformatie voorziet.
  #16  
Oud 5 November 2009, 14:44
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2009
Locatie: Regio Eindhoven
Berichten: 18
Standaard

Dinsdag hebben alle Tomtom Live abonnees een excuus e-mail ontvangen omdat de server er maandagavond helemaal uit lag.
De weken daarvoor is dat ook al diverse malen gebeurd.

Tomtom HD Traffic liet gisteren (18u-19u) op mijn Go940 en op internet (route.tomtom.nl) flinke files rond Rotterdam zien. Toen ik op weg was kon ik ongehinderd met 100 doorrijden. Kortom gisteravond klopte er helemaal niets van de HD traffic info van Tomtom.

Met andere woorden; deze technieken zijn nog niet klaar. Maarja het is leuk om in de early adapters groep te mopperen dat het nog niet allemaal geweldig is ;-)
  #17  
Oud 5 November 2009, 14:55
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Almere
Berichten: 142
Standaard

Je hebt ook wel gelijk. Nog geen week geleden slikte ik voor zoete koek nog elke file.

Wat misschien wel goed is is een iets duidelijkere melding vanuit Navigon dat er een storing is (geweest) bijvoorbeeld. Dan kun je je er gewoon bij neerleggen ipv heel te tijd zitten klooien met je toestel in de hoop dat het daardoor ineens wel gaat werken ;-)
  #18  
Oud 5 November 2009, 15:15
Peernij's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 February 2009
Locatie: Nistelrode
Berichten: 264
Stuur een bericht via Skype™ naar Peernij Send a message via twitter to Peernij
Standaard

Ik hoorde in het begin dat Life traffic niet werkte met een jailbroken toestel. Hoe staan de zaken er nu voor? Hebben mensen het al werkend met een JB iPhone?
  #19  
Oud 5 November 2009, 16:17
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peernij Bekijk bericht
Ik hoorde in het begin dat Life traffic niet werkte met een jailbroken toestel. Hoe staan de zaken er nu voor? Hebben mensen het al werkend met een JB iPhone?
Life Trafiic werkt wel op een jailbreak toestel maar je mag geen illegale software draaien (ge´nstalleerd hebben) tijdens het installeren
  #20  
Oud 5 November 2009, 17:08
lapje's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2009
Locatie: Enschede
Berichten: 73
Standaard

Heb even getwitterd met navigon over het geen contact krijgen met de server. Als antwoord kreeg ik bericht terug dat ze ervan op de hoogte zijn en het asap oplossen. Bij mij werkt het op dit moment wel weer overigens.

lapje2009

@NAVIGON_ Very nice service. But it seems that many users cannot connect to Live traffic server. Is there a problem?

NAVIGON_

yes, we are working on it and will fix it asap

Laatst gewijzigd door lapje; 5 November 2009 om 17:20.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Navigon: Live traffic in Navigon Erikje128 iPhone Navigatie 3 18 January 2011 09:32
Navigon Live Traffic Hjalmarr Archief 3 27 October 2009 09:52

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:24.