MB-verbruik bij niet gebruiken iPhone?

MB-verbruik bij niet gebruiken iPhone? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik heb sinds kort een iPhone 5 met een Tele2 abonnoment (1000MB + 100 sms/min). Ik gerbuik de app "DataMonitor" om mijn MB-verbruik bij ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 16 February 2013, 14:21
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Question MB-verbruik bij niet gebruiken iPhone?

Hallo,

Ik heb sinds kort een iPhone 5 met een Tele2 abonnoment (1000MB + 100 sms/min).
Ik gerbuik de app "DataMonitor" om mijn MB-verbruik bij te houden.
Nou zie ik hierop dat ik MB's verbruik zonder dat ik iets doe...
Ik heb de locatievoorzieningen al eens uitgezet, maar dat helpt niet.
Alle apps zijn ook uitgeschakeld, dus daar ligt het denk ik ook niet aan.
De iPhone zelf staat wel aan natuurlijk.

Weet iemand hoe dit komt?

Thomas
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 February 2013, 14:32
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 2 February 2013
Berichten: 271
Standaard

Zet je data uit als je Wi-Fi gebruikt
  #3  
Oud 16 February 2013, 14:37
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Waar doe ik dat?
Als ik gebruik maak van Wi-Fi verbruik ik geen MB's van het abonnoment.
Daar zit het probleem dus niet...
Als ik geen gebruik maak van Wi-Fi en de iPhone zit in mijn broekzak, dan verbruikt hij MB's zonder dat ik iets erop doe.
  #4  
Oud 16 February 2013, 15:50
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomasss95 Bekijk bericht
Waar doe ik dat?
Als ik gebruik maak van Wi-Fi verbruik ik geen MB's van het abonnoment.
Daar zit het probleem dus niet...
Als ik geen gebruik maak van Wi-Fi en de iPhone zit in mijn broekzak, dan verbruikt hij MB's zonder dat ik iets erop doe.
Dat komt omdat een iPhone in standby overgaat op 3G. Zelfs als je op Wi-Fi zit.

Gewoon bij instellingen mobiele data uitzetten.
  #5  
Oud 16 February 2013, 15:53
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Techfreak Bekijk bericht
Dat komt omdat een iPhone in standby overgaat op 3G. Zelfs als je op Wi-Fi zit.

Gewoon bij instellingen mobiele data uitzetten.
Waar kan ik dat doen?
Ik ben niet zo handig...
  #6  
Oud 16 February 2013, 15:59
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiele data
  #7  
Oud 16 February 2013, 16:09
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiele data
Inderdaad.
  #8  
Oud 16 February 2013, 16:10
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Oke, dat is me gelukt.
Heb ik dat dan niet nodig?
En moet ik het weer aanzetten als ik geen Wi-Fi heb?
  #9  
Oud 16 February 2013, 16:13
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomasss95 Bekijk bericht
Oke, dat is me gelukt.
Heb ik dat dan niet nodig?
En moet ik het weer aanzetten als ik geen Wi-Fi heb?
Je hebt dat nodig als je terug online wil zijn als er geen Wi-Fi beschikbaar is.

Moeten moet je niks.
  #10  
Oud 16 February 2013, 16:17
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Techfreak Bekijk bericht
Je hebt dat nodig als je terug online wil zijn als er geen Wi-Fi beschikbaar is.

Moeten moet je niks.
Dus als ergens geen Wi-Fi is en ik wil toch graag internetten of mailen kan dat niet als "Mobiele Data" uitstaat?
Kortom, een iPhone verbruikt MB's zonder dat je iets doet als er geen Wi-Fi is?
Als dat klopt, zijn er dingen om dat te minimaliseren?
  #11  
Oud 16 February 2013, 16:28
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomasss95 Bekijk bericht
Dus als ergens geen Wi-Fi is en ik wil toch graag internetten of mailen kan dat niet als "Mobiele Data" uitstaat?
Kortom, een iPhone verbruikt MB's zonder dat je iets doet als er geen Wi-Fi is?
Als dat klopt, zijn er dingen om dat te minimaliseren?
Idd. Dat heb je helemaal juist.

De manier om dat te minimaliseren is locatievoorzieningen en email en dergelijke app's af te sluiten.

Of gewoon mobiele date uit te zetten.
  #12  
Oud 16 February 2013, 16:33
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Techfreak Bekijk bericht
Idd. Dat heb je helemaal juist.

De manier om dat te minimaliseren is locatievoorzieningen en email en dergelijke app's af te sluiten.

Of gewoon mobiele date uit te zetten.
Locatievoorzieningen heb ik uit staan, dat heb ik volgens mij nergens voor nodig.
En apps uitschakelen, doe ik dat door dubbel te klikken op de "home-knop" en dan de apps uit dat lijstje te verwijderen?

Sorry voor alle vragen trouwens...
  #13  
Oud 16 February 2013, 16:41
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomasss95 Bekijk bericht
Locatievoorzieningen heb ik uit staan, dat heb ik volgens mij nergens voor nodig.
En apps uitschakelen, doe ik dat door dubbel te klikken op de "home-knop" en dan de apps uit dat lijstje te verwijderen?

Sorry voor alle vragen trouwens...
Geen probleem.

Ja dat doe je door het dubbel klikken.

Of je kan ook bij de instellingen van de app's de push meldingen uitschakelen. Want die maken anders om de zoveel tijd verbinding met de servers.
  #14  
Oud 16 February 2013, 16:43
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Techfreak Bekijk bericht
Geen probleem.

Ja dat doe je door het dubbel klikken.

Of je kan ook bij de instellingen van de app's de push meldingen uitschakelen. Want die maken anders om de zoveel tijd verbinding met de servers.
Gelukkig, dan vraag ik lekker door.
Want hoe zet je de push berichten uit?
  #15  
Oud 16 February 2013, 16:55
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomasss95 Bekijk bericht
Gelukkig, dan vraag ik lekker door.
Want hoe zet je de push berichten uit?
Instellingen en daar staan je app's. Of in de instellingen in de app zelf.
  #16  
Oud 16 February 2013, 17:35
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Je kunt push berichten sinds iOS 5 niet meer uitzetten. Ze blijven voor eeuwig verstuurd worden tenzij de ontwikkelaar je verwijdert van hun server. Je kunt wel de meldingen uitzetten via Instellingen > Notificaties.

Overigens kan het nog wel als je jailbreakt.
  #17  
Oud 16 February 2013, 17:40
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomasss95 Bekijk bericht
Hallo,

Ik heb sinds kort een iPhone 5 met een Tele2 abonnoment (1000MB + 100 sms/min).
Ik gerbuik de app "DataMonitor" om mijn MB-verbruik bij te houden.
Nou zie ik hierop dat ik MB's verbruik zonder dat ik iets doe...
Ik heb de locatievoorzieningen al eens uitgezet, maar dat helpt niet.
Alle apps zijn ook uitgeschakeld, dus daar ligt het denk ik ook niet aan.
De iPhone zelf staat wel aan natuurlijk.

Thomas
Ga ik jou ook vragen stellen.

Om hoeveel MB's gaat het eigenlijk??
Hoeveel zegt je app'je dat je verbruikt??

Is de helft van de bundel op na een week of hebben we het over 10 MB's per dag o.i.d.?

Ben benieuwd.
  #18  
Oud 16 February 2013, 17:41
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Belangrijker: komt het overeen met wat Tele2 vermeldt bij resterende data?
  #19  
Oud 16 February 2013, 18:10
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 2 February 2013
Berichten: 271
Standaard

Je kunt ook gewoon 3G uitzetten ipv mobiele data. Dan verbruikt je iPhone wel wat mb's maar nooit zoveel als je 3G aan hebt staan. Buiten heb je dan toch ook nog internet als er geen Wi-Fi in de buurt is. Doe je zware taken of vind je je internet dan te langzaam, zet je alsnog 3G even aan..
  #20  
Oud 17 February 2013, 11:26
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 February 2013
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gebruikerip4 Bekijk bericht
Ga ik jou ook vragen stellen.

Om hoeveel MB's gaat het eigenlijk??
Hoeveel zegt je app'je dat je verbruikt??

Is de helft van de bundel op na een week of hebben we het over 10 MB's per dag o.i.d.?

Ben benieuwd.
Eerst verloor ik ongeveer 1MB per minuut...
Dat is geen ramp natuurlijk, maar dan is mijn bundel wel snel op.
Nu, na wat hulp hier, verlies ik maar een heel weinig.
Dus het "probleem" is opgelost!

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 17 februari 2013 om 11:27 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Belangrijker: komt het overeen met wat Tele2 vermeldt bij resterende data?
Waar kan ik dat vinden?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
KPN SMS bij 70% en 100% verbruik? Anoukh iPhone Apps 0 21 December 2011 12:36
Data verbruik bij streamen Sveneezy iPhone algemeen 7 6 November 2011 14:57
Hoeveel mb verbruik je bij websurfen? Macrogman iPhone algemeen 25 27 July 2011 11:57
Verbruik ik bij Wi-Fi ook 3G data? ClaudiaB iPhone algemeen 4 4 June 2011 23:28

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:17.