Belachelijk veel dataverbruik iphone5

Belachelijk veel dataverbruik iphone5 discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo , mijn dochter en ik hebben beide een iPhone5 Maar zij verbruikt veel meer mobiele data dan ik Bij alleen al in en uitloggen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 1 August 2013, 21:00
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard Belachelijk veel dataverbruik iphone5

Hallo , mijn dochter en ik hebben beide een iPhone5
Maar zij verbruikt veel meer mobiele data dan ik
Bij alleen al in en uitloggen van ABN amro bijvoorbeeld verbruik ik 33 kb en zij 10mb !!!
Wat kan hiervan de oorzaak zijn
We weten het echt niet meer
Alles van de cloud staat uit haar account is al verwijderd
Alle spelletjes zijn al weg
En hij blijft maar data slurpen
Wie kan ons helpen
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 1 August 2013, 23:05
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 August 2012
Berichten: 287
Standaard

Doe je die apps wel uit door te dubbel klikken op de home button?
  #3  
Oud 1 August 2013, 23:42
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

Ja alles doen we uit
Ook apps
Heb al jaren iPhone nooit dit sport problemen gehad
En nu ineens sinds 10 dagen
Vreet haar iphone data
  #4  
Oud 1 August 2013, 23:50
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 August 2012
Berichten: 287
Standaard

zet je verbinding op 2g bij je instellingen je bent toch thuis nu? doe je Wi-Fi dan maar aan
  #5  
Oud 2 August 2013, 00:57
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

Ja dat doet ze dus ook
Maar 10 mb voor ff saldo checken is toch niet normaal
  #6  
Oud 2 August 2013, 01:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 August 2012
Berichten: 287
Standaard

Ja dat wel
  #7  
Oud 2 August 2013, 09:13
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 December 2010
Berichten: 50
Standaard

Iets blijft in het achtergrond data opeten.
Al geprobeert voor een restore?
  #8  
Oud 2 August 2013, 09:19
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

Ja harde reset gedaan
  #9  
Oud 2 August 2013, 09:42
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Na tientallen topics over "hoog dataverbruik" wordt het heel moeilijk om nog iets nieuws te verzinnen.

Ben je al eens in één of meerdere van die vele andere topics over dit probleem gaan kijken voor mogelijke oplossingen? Die topics zijn heel makkelijk te vinden met de zoekfunctie van het forum.
  #10  
Oud 5 August 2013, 11:03
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

Ja klopt helemaal 😔
Heb alles al gedaan wat in die andere topics staat maar t blijft
Ze heeft de telefoon tweedehands gekocht en nu opperde iemand dat het miss een amerikaanse is
Waardoor er een andere chip in zou zitten die het data verbruik verklaart
Kan dat ? Zo ja hoe kom ik daar achter ??
  #11  
Oud 5 August 2013, 11:07
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door silwit Bekijk bericht
Waardoor er een andere chip in zou zitten die het data verbruik verklaart
Kan dat ? Zo ja hoe kom ik daar achter ??
Nee dat kan niet. De gebruikte radiochip voor GSM/EDGE/UMTS/HSPDA(+) heeft geen enkele invloed op het dataverbruik.
  #12  
Oud 5 August 2013, 11:56
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Installeer een applicatie die dataverbruik per applicatie registreert. Kijk dan even welke applicatie het hoge verbruik veroorzaakt.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #13  
Oud 5 August 2013, 12:19
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

We hebben dataman geinstalleerd en t rare is dat t steeds een andere app is
Ineens 10 mb bij abn
Dan ineens 12 mb bij watssapp terwijl ze alleen maar appt met mij en ik in datzelfde gesprek 335 kb verbruik
  #14  
Oud 5 August 2013, 21:01
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 August 2012
Berichten: 287
Standaard

klaag de winkel aan van waar de telefoon gekocht is
  #15  
Oud 6 August 2013, 08:30
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Winkels klaag je niet aan. Daarbij is de telefoon tweedehands, dus je hebt dan een bon nodig. Geen bon = geen verkoopgarantie. Dan kun je dus alleen bij Apple terecht (12 maanden fabrieksgarantie).

Ik lees echter dat jullie nog niet hebben geprobeerd de iPhone te herstellen (restore). Een harde reset is niet hetzelfde. Hier staat hoe je kunt herstellen: iTunes: iOS-software herstellen
__________________
Disclaimer: Tips en advies op het internet volg je altijd op eigen risico
  #16  
Oud 6 August 2013, 09:43
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Gebruik je een originele lader...?.

Er zijn goedkope laders in omloop waar een chip is ingebouwd , zodra je deze gebruikt om je iPhone op te laden , wordt er iets geinstalleerd op je iphone (maleware). Dit kan jou probleem veroorzaken .

Deze kans is klein maar wel mogenlijk..
  #17  
Oud 6 August 2013, 09:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

Oke, we probeerden een volledig herstel te voorkomen, maar t lijkt er op dat dat de enige optie is :-(
De lader is origineel dus dat kan het ook niet zijn.
  #18  
Oud 6 August 2013, 10:32
Teo Teo is offline
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 September 2009
Berichten: 8
Standaard

Een collega van mijn had het zelfde probleem.

Deze had na veel contact met de Apple Care (veel testen) een nieuwe telefoon gekregen maar wat bleek, de telefoon bleef data slurpen. Daarna heeft die een nieuwe simkaart geprobeerd en het probleem was verholpen.

Misschien dat het bij jullie ook helpt? Anders zou ik contact op te nemen met Apple Care, de technische ondersteuning van Apple.

Tel: 0900 7777 703 NL
Tel: 0707 0077 2 BE

Zij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken van 09:00 tot 18:00 en zaterdag van 10:00 tot 17:00.

en ze helpen je prefect.
  #19  
Oud 6 August 2013, 10:37
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Maak voordat je hersteld nog een reservekopie met iTunes. Deze kun je eventueel nog terug zetten na het volledige herstel.

Mocht het probleem dan nog steeds bestaan dan zul je de iPhone nogmaals moeten herstellen en moet je helaas met een schone lei (lees: iPhone) beginnen.
  #20  
Oud 6 August 2013, 11:11
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2009
Locatie: IJlst
Berichten: 38
Standaard

Dat van die simkaart is ook nog een idee gaan we eerst proberen kunnen we dat iig uitsluiten
En anders inderdaad herstellen zonder backup terug zetten
Lukt dat niet gaan we maar eens met apple bellen
Bedankt allemaal voor t meedenken

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 6 augustus 2013 om 11:46 ----------

Nog even vraagje over apple carecenter moest je daarvoor niet extra verzekering hebben?
Of kan ik dan beter naar A'dam afspraak geniusbar maken
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
onnodig veel dataverbruik mobiel internet dodger80 iPhone algemeen 4 18 February 2013 18:44
KPN data upload belachelijk hoog Tuur KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 1 1 December 2012 18:13
Foto: Foto Cache belachelijk groot? ma9ma Muziek, foto & video 2 29 March 2010 20:01
na herstellen belachelijk lang synchroniseren Rij iTunes 1 22 September 2008 22:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:07.