Stap voor stap instellen

Stap voor stap instellen discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik zit met een vraag...een voor mij heel belangrijke vraag. Morgen wordt mijn Iphone geleverd. Alvorens ik deze wil gaan gebruiken, ga ik natuurlijk (nogmaals ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 16 January 2009, 19:43
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 115
Standaard Stap voor stap instellen

Ik zit met een vraag...een voor mij heel belangrijke vraag.
Morgen wordt mijn Iphone geleverd.
Alvorens ik deze wil gaan gebruiken, ga ik natuurlijk (nogmaals ) de handleidingen etc uitgebreid lezen zodat alles in 1x goed gaat.
Het is een simlockvrije Iphone, die wordt geleverd met een verlening van mijn abonnement bij Vodafone.

Ik weet dat wanneer je een Iphone abonnement bij T-mobile afsluit, de instellingen op de Iphone al helemaal kloppen.
Vanaf de eerste van de komende maand gaat in mijn huidige abonnement mijn extra bundel zorgeloos internet lopen.

Is er iemand, die mij stap voor stap, in makkelijke taal kan uitleggen hoe ik die instellingen voor het internet moet invoeren?
Ik neem namelijk aan dat ik dat zelf moet doen en dat meteen goed moet doen, omdat ik anders onnodig extra kosten maak ofzo?
Ben vrij goed en beheerst in computergebeuren, maar netwerken en dergelijke....daar heb ik wel zo'n hekel aan

Wat ik bedoel met makkelijke uitleg, alsof je een kleuter iets probeert uit te leggen
Ondertussen heb ik al min of meer uitgezocht hoe ik ervoor kan zorgen dat de Iphone helemaal geen verbinding heeft met internet, dan moet ik ergens achter een adres een cijfertje toevoegen ofzo, zodat de naam niet klopt.

Als iemand hier een soort van een tutorial kan plaatsen ben ik weer heel gelukkig.

@mods: heb de zoekfunctie gebruikt op het forum, maar was een beetje een warboel, vandaar dat ik er nu een topic over open.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 January 2009, 19:45
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Ik zou (sorry dat ik het zeg) gewoon even afwachten tot je de iPhone hebt. Stop je simkaart er in en 9 van de 10 keer werkt het.

Zoniet: zoek even hier op het forum/site aanbeider de gegevens op en vul die in onder instellingen/algemeen/netwerk/Mobiel datanetwerk.

Een tut is totaal overbodig, werkt heel simpel (welkom in de wereld van iPhone )
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 16 January 2009, 19:48
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 115
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Ik zou (sorry dat ik het zeg) gewoon even afwachten tot je de iPhone hebt. Stop je simkaart er in en 9 van de 10 keer werkt het.

Zoniet: zoek even hier op het forum/site aanbeider de gegevens op en vul die in onder instellingen/algemeen/netwerk/Mobiel datanetwerk.

Een tut is totaal overbodig, werkt heel simpel (welkom in de wereld van iPhone )
Ok, geen sorry overigens
Had kunnen weten dat het zo makkelijk was, Apple is wat dat betreft wel heel relaxed met het zoeken naar netwerken.
Ik wacht geduldig en zal ook wachten tot mijn blox ingeschakeld is de eerste van de maand
  #4  
Oud 16 January 2009, 19:50
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Mocht je niet meteen internet hebben (wat ik dus begrijp) stel een foute apn in, dan doet internet het niet, heb je ook geen extra kosten
  #5  
Oud 16 January 2009, 19:53
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 115
Standaard

Ik ga er morgen dus nog niet mee rotzooien...ik wacht netjes tot daadwerkelijk mijn blox is ingeschakeld...
Dat is dus 1 februari waarschijnlijk...
  #6  
Oud 17 January 2009, 16:40
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 115
Standaard

Ben nu de iphone aan het instellen.
Als ik er voor wil zorgen dat ik echt geen (dus helemaal niks ook niet via andere mogelijkheden) internet heb, klopt het dat dan volgens de volgende stappen moet doen?

Kies Settings in het hoofdmenu
Kies General
Kies Network
Kies EDGE
Vul nu de volgende gegevens in:
APN: live.vodafone.com (zet er denk ik een 1 of iets anders voor zodat het niet klopt)
Username: vodafone
Password: vodafone

En dan om op home knop drukken om te saven?

update:
als ik nu safari in ga dan krijg ik de melding:
Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk: PDP identiteit niet geaccpeteerd>

Betekent dit nu dat ik absoluut geen verbinding met internet kan maken?
Dat is voor nu ff de bedoeling namelijk

Laatst gewijzigd door King1987; 18 January 2009 om 00:17. Reden: Edit knop gebruiken aub
  #7  
Oud 17 January 2009, 19:51
Gilliam's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 665
Standaard

Als je in je eigen huis een Wi-Fi netwerk hebt zijn daar geen kosten aan verbonden...
  #8  
Oud 20 January 2009, 17:59
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 115
Standaard

Ow jee, help!!!

Even een vraagje.
Ik heb op mijn Iphone uitstaan:
- EDGE
- 3G
- Dataroaming
Daarnaast bij APN een verkeerd adres ingevuld zodat verbinding maken niet mogelijk is.

Was even een en ander aan het testen.
Had ff gekeken of ik echt geen verbinding had (weet niet zeker of mijn internetblox het al doet namelijk), door op Itunes te klikken.
Laden duurde me te lang.
Toen ik hierna bij verbruik keek, was mijn verstuurde en ontvangen data ineens explosief gestegen.

Heb nu 1,8 mb verstuurd.
En 34 mb ontvangen.

Gebruik de Iphone vanaf vanmiddag.
Heb 10 minuutjes ongeveer op internet gezeten, meer niet.
Heb wel mijn mail binnen laten komen op de iphone, dat kan de grootte wat mb betreft verklaren.

Is er iemand die weet of ik nu toch niet ongewenst dataverbruik heb?
Wil namelijk dat dataverbruik zelf in de hand hebben.
Push en dergelijke staat gewoon uit, net als het automatisch ophalen van mail.

Dat rondje, naast Vodafone, staat er wel, dat is toch GPS ofzo?
Hoe schakel ik dat uit?
Ik heb geen jailbreak...

Edit:
Volgens mij klopt er iets niet helemaal.
Wat ik hierboven typte is ook wat ik werkelijk heb gedaan.
Bij gegevens mobiele netwerk staat nu:
Verstuurd: 1,8 mb
Ontvangen: 37,8 mb

Hoe kan dit zo hoog zijn?
Vond namelijk dit via Google;
Per MB (Megabyte) kunt u ongeveer:
300 e-mailberichten versturen (zonder bijlagen).
40 PDA-websites bekijken
300 Word-documenten van een A4 downloaden
50 Excel-documenten (een sheet) downloaden
20 Powerpoint-pagina's verzenden
0,25 MP3-bestanden downloaden
6 minuten online radio luisteren (mono, lage kwaliteit)

Ben er nu achter dat de mb's vooral behoorlijk toenemen als ik alles "uitzet"-> dus edge, dataroaming en de provider instellingen verander onder apn.
Als ik dan even mail of safari open, dan komen er ineens 10 mb ofzo bij.
Hoe kan dit?
Snap daar echt niks van?

Kan het ook zo zijn dat als ik nu word gebeld, dat er dan ook mb's bijkomen?
Ik vraag het maar, want snap er helemaal niks meer van nu
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
wie helpt mij stap voor stap fleurbelt Jailbreak 2 28 November 2010 22:24
iPhone 4: Help graag, stap voor stap voor een echt NOOB shivers Unlock 5 7 October 2010 17:25
Stap voor stap film op iPad.. pat39 iPad algemeen 10 12 September 2010 17:17
Ik durf het bijna niet te vragen, maar wil erg graag stap voor stap instructies. McHenk Archief 1 20 February 2008 23:56
Stap voor stap van 1.1.1 naar 1.1.3 MartR80 Archief 2 3 February 2008 15:02

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:00.