iPhone 4 kan niet op (3G) internet

iPhone 4 kan niet op (3G) internet discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste iPhoneclub leden, Ik heb sinds de release een iPhone 4. Afgelopen zaterdag is mijn abonnement ingegaan. Daarbij heb ik ook 3G internet gekregen. Het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 20 September 2010, 15:34
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 9
Standaard iPhone 4 kan niet op (3G) internet

Beste iPhoneclub leden,

Ik heb sinds de release een iPhone 4.
Afgelopen zaterdag is mijn abonnement ingegaan. Daarbij heb ik ook 3G internet gekregen. Het enige probleem is; ik kan geen verbinding met internet maken, helemaal niet! Ook krijg ik boven in mijn scherm niets te zien wat met internet te maken heeft (Het kleine rondje of 3G)
Wel kan ik op Wi-Fi.

Ongeveer een jaar geleden had ik een iPhone 3G, daarbij had ik nog geen internet op mijn abonnement. Doordat ik toen automatisch contact maakte en daardoor veel kosten maakte is alles wat met internet te maken had (Op Wi-Fi na) geblokeerd. Die blokkade is er zaterdag afgehaald.

Maar nogsteeds geen 3G internet.

Ik heb hem al gereset, Netwerk instellingen op nieuw ingesteld en de iPhone volledig hersteld. Maar nogsteeds niks

Weet iemand wat ik doen?

Michiel Rozema

btw, ik heb hem niet gejailbreakt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 20 September 2010, 17:57
phunx's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 July 2010
Locatie: 036
Berichten: 59
Standaard

Bij welke provider zit je?
__________________
iMac 27'' i5 2,66Ghz - MacBook Pro 13'' 2,53Ghz - iPhone 4 Black 16GB - iPod Classic Black 80GB - iPad Wi-Fi + 3G 32GB - Time Capsule 1TB
  #3  
Oud 20 September 2010, 21:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 9
Standaard

t-mobileicon.
Ik heb een relax 30 Abo met Web 'N Walk, dus geen iPhone abonnement. (Bij Relax was het toestel goedkoper)
  #4  
Oud 20 September 2010, 21:14
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Je moet je APN instellingen wel goed zetten:

Instellingen/Algemeen/Netwerk/Mobiel Datanetwerk.

Google is your friend voor de juiste instellingen voor jouw abo.
(of nog beter, kijk op het forum, mbv de zoekfunctie )

 Verplaatst naar: Gprs-edge-umts-hspda-Wi-Fi-tethering gedeelte
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak

Laatst gewijzigd door King1987; 20 September 2010 om 21:17.
  #5  
Oud 20 September 2010, 22:03
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 9
Standaard

Dankjewel, ik heb wat op internet rondgezocht.
Ik kan alleen niet de ''Knop'' Mobiel Datanetwerk vinden, ik heb alleen het schuifje. En dan komt Data Roaming tevoorschijn, maar de Mobile datanetwerk ''Knop'' niet...
  #6  
Oud 20 September 2010, 22:57
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 9
Standaard

Ook al de APN settings ingesteld via unlockit.Co.nz .
Maar tevergeefs, nogsteeda geen 3G internet
  #7  
Oud 21 September 2010, 07:30
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Ik zou nog eens contact opnemen met t-mobileicon. Het gebeurt vaker dat daar een instelling toch niet helemaal goed blijkt te staan, of dat er een paar dagen overheen gaan voordat een wijziging is doorgevoerd.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #8  
Oud 21 September 2010, 15:00
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 9
Standaard

Het is al verholpen. Ik heb nu 3G internet!
Het probleem was dat er nog een blokkade op GPRS/UMTS zat.
Erg stom van de medewerkers dat ze die niet hebben gezien...
Naja alles beter dan mijn toestel kwijt zijn doordat hij opgestuurd kon worden.

Bedankt voor de reacties allemaal!
  #9  
Oud 25 September 2010, 20:48
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoi

Ik ben nogal nieuw dus uuuh wat is een blokkade op GPRS/UMTS en kan ik dat zelf oplossen?
  #10  
Oud 26 September 2010, 07:06
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Neen, daarvoor moet je de klantenservice bellen. 'Ergens' in de instellingen van de provider moet een schakelaartje worden omgezet zodat je alsnog gebruik kunt maken van internet.
  #11  
Oud 26 September 2010, 20:30
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoi

Bedankt voor je reactie.
Vandaag even getest bij vrienden thuis. Daar kom ik zo op het internet en bij de MacDonalds ook,.....
Blijft het antwoord op mijn vraag dan hetzelfde?

Neen, daarvoor moet je de klantenservice bellen. 'Ergens' in de instellingen van de provider moet een schakelaartje worden omgezet zodat je alsnog gebruik kunt maken van internet.

Zo ja gaan we morgen maar eens bellen met de kpnicon neem ik aan,.......
  #12  
Oud 26 September 2010, 20:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

p.s. Mijn computer doet het gewoon wel op mijn modem Speedtouch.
  #13  
Oud 26 September 2010, 20:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Locatie: Westland
Berichten: 87
Standaard

Volgens mij haal je nu Wi-Fi en Mobiele data door elkaar
  #14  
Oud 26 September 2010, 21:01
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoi Ronald

Dat is goed mogelijk, ik ben lerende dus probeer 't te snappen. Bij een vriend van me herkennen mijn iPhone zijn Wi-Fi (toch?) en na zijn sleutel ingevoerd te hebben kon ik internetten. Bij MacDonald kon ik ook gratis op internet (toch ook Wi-Fi?).

Thuis ziet ie mijn kpnicon Speedtouch 780 wel, maar als ik mijn sleutel invoer (die mijn laptop ook gebruikt) geeft ie aan geen verbinding te kunnen maken en vraagt nogmaals om het wachtwoord.
  #15  
Oud 26 September 2010, 21:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Locatie: Westland
Berichten: 87
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door guidokerssens Bekijk bericht
Hoi Ronald

Dat is goed mogelijk, ik ben lerende dus probeer 't te snappen. Bij een vriend van me herkennen mijn iPhone zijn Wi-Fi (toch?) en na zijn sleutel ingevoerd te hebben kon ik internetten. Bij MacDonald kon ik ook gratis op internet (toch ook Wi-Fi?).

Thuis ziet ie mijn kpnicon Speedtouch 780 wel, maar als ik mijn sleutel invoer (die mijn laptop ook gebruikt) geeft ie aan geen verbinding te kunnen maken en vraagt nogmaals om het wachtwoord.
Hoi,

bij je vriend en bij de mac gebruik je inderdaad Wi-Fi.

Bij je thuis is het ook Wi-Fi maar lijkt er iets niet helemaal goed te zijn bij je routerinstellingen. Weet je toevallig hoe de beveiliging van je KPN-router is? Het kan namelijk zo zijn dat de router een bepaald aantal mac-adressen (dat is een uniek nummer van een apparaat in een Wi-Fi-netwerk) toestaat en daardoor je iPhone weigert. Om dit te verhelpen zul je het mac-adres van je iPhone moeten toevoegen aan je routerinstellingen zodat hij hem gaat accepteren.

Dit heeft niets te maken met het mobiele internet van je iPhone en het heeft dan ook geen nut om daarover te bellen.
  #16  
Oud 26 September 2010, 21:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoi Ronald
Hoi Ronald

Ik voer een WEP /WAP sleutel in en die pakt ie niet. (heb trouwens achter op het modem ook een mac nummer staan maar daar doet ie niets mee.

Hoe kun je iets toevoegen aan je modem? Het is een ding met alleen een aan/uit knop, een resetknop en een boel lampies (ik heb echt niet zo veel kijk op die dingen).

Ik zie in mijn iPhone wel een Wi-Fi adres staan. Moet ik die hebben?
  #17  
Oud 26 September 2010, 21:39
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 August 2010
Berichten: 148
Standaard

Ik weet toevallig van kennissen dat er gedoe is met de kpnicon speedtouchen: de Nokia express werkt er bijvoorbeeld niet onder (kan niet op internet met Wi-Fi, ligt aan de KPN firmware op dat modem). Ik kon bij hen wel met een iPod Touch 2g op internet, maar de iPhone 4 heb ik nog niet geprobeerd.

Als het lukt zal ik morgenavond even proberen, ben er dan toch. Maar Google even op ervaringen van je kpn speedtouch icm iPhone?
  #18  
Oud 26 September 2010, 21:44
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoi DCL!

Bedankt voor de tip. Googlen levert best wel wat hits op, maar de mogeliijke oplossingen zijn behoorlijk abacadabra voor me.

Ik heb nogmaals de MAC/code van mijn speedtouch ingevoerd maar dat levert nog steeds niets op.
  #19  
Oud 26 September 2010, 22:21
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Locatie: Westland
Berichten: 87
Standaard

Hoi,

je moet via het internet op je pc in het configuratiescherm van je modem/router zien te komen. Dat kan via 192.168.1.254 of 192.168.2.254. Deze cijfers even invullen in de adresbalk van de browser.

Daarna even bij je beveiliging kijken, je hebt sowieso WEP/WPA2 maar misschien dat je ook een beveiliging aan hebt staan dat het modem/router alleen bepaalde apparaten (het mac-adres van dat apparaat) toestaat in het netwerk. Als die mac-beveiliging aanstaat, zou ik die tijdelijk even uitzetten. Als die uitstaat nogmaals proberen om via de iPhone verbinding te krijgen met je netwerk.

Mocht je nu geen mac-beveiliging aan hebben staan dan zou je nog een hard reset van je modem kunnen proberen.

Even van een ander forum geplukt:
Druk met een paperclip het reset knopje op de achterkant en houd deze ingedrukt tot u alle vier de lampjes naast de gele ethernet poorten op de achterkant ziet branden.U hoort vervolgens een klik en kunt de paperclip loslaten.Dit duurt ongeveer 10-30 seconden.Het modem gaat nu weer opnieuw opstarten en gaat de nieuwe software en VOIP settings bij de server van kpnicon ophalen.Het duurt ongeveer 10-30 minuten voordat het modem helemaal klaar is.

NB:U mag de Speedtouch niet vaker dan 1x per uur resetten !

correctie: een reset is pas volledig als je na de 'klik' nog net even langer de reset-knop houd ingedrukt tot dat alle groene lampjes uit gaan en het powerlampje rood gaat branden. pas dan laat je de reset-knop los en is ie helemaal gereset

Succes

Laatst gewijzigd door ronald89; 26 September 2010 om 22:24.
  #20  
Oud 27 September 2010, 10:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2010
Berichten: 8
Standaard

Hoi Ronald

Dank zo ver voor je hulp, maar helaas 2 resets hebben het probleem nog niet verholpen. Ook in mijn modemgegevens gekeken maar geen MAC-beveiliging gevonden.

zou het nut hebben toch kpnicon (die van de modem, want iPhone is tmobileicon) te bellen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Safari kan pagina niet openen, omdat de computer niet is verbonden met het internet Kenanus iPhone algemeen 16 29 November 2014 23:43
kan niet op mn eigen internet vivi2673 T-Mobile 4 10 March 2011 16:29
Iphone 3GS kan niet op internet? Gamebusters iPhone algemeen 1 13 August 2010 18:13
Iphone 3g 2.2 Kan niet bellen, wel sms, internet gebeld worden. niekkremers iPhone algemeen 3 29 December 2008 18:35
Kan niet bellen, wel internet StephenL Mobistar 6 7 December 2008 11:55

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:07.