MS Exchange 2003 (OMA) & iphone probleem

MS Exchange 2003 (OMA) & iphone probleem discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Kun je op exchange server is een keer de active sync log openen. windows\system32\logfiles emn dan is het een van ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #41  
Oud 19 November 2010, 17:58
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Kun je op exchange server is een keer de active sync log openen. windows\system32\logfiles emn dan is het een van de folders met w3sv als naam. Hierin moeten log files staanvan vandaag. vind je de iPhone hierin terug?

staat mega veel in maar volgens mij geen iphone...

toch wel;
2010-11-19 16:38:48 W3SVC1 192.168.2.100 POST /Microsoft-Server-ActiveSync User=username&DeviceId=ApplxxxxxxxV3NR&DeviceType=iPhone&Cmd=FolderSync&Log=VNATNASNC:0A0C0D0FS:0A0C 0D0SP:0C0I0S0R 80 domein\username 12.34.56.567 Apple-iPhone2C1/802.117 400 0 0

Laatst gewijzigd door Roccade; 19 November 2010 om 18:16. Reden: nogmaals gekeken
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #42  
Oud 19 November 2010, 18:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Heb ook nog een nokia e71 liggen en heb geprobeerd hierop de exchange server te benaderen.
Krijg dan de foutmelding;
ongeldige Mail for Exchange-referenties. Controleer de referentie-instellingen..

Misschien dat iemand dan een idee heeft
  #43  
Oud 19 November 2010, 18:24
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Als ik het log bestand bekijk dan maakt hij enkel een logregel aan als ik de gegeven in mijn iPhone heb ingevoerd onder instellingen en hij ze controleerd. Als ik hier verkeerde gegevens invoer krijg ik foutmelding op iphone, bij goede gegevens gaat hij gewoon door.

In het log bestand komt helemaal niets als ik vervolgens mij mail op wil halen. Krijg dan ook direct de melding; email ophalen mislukt de verbinding met de server is mislukt.

Heb het idee dat hij dan niet eens probeert om eea op te halen
  #44  
Oud 19 November 2010, 19:27
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

Staat in IIS wel een directory met de naam activesync. Verder wat zijn hier dan de security instellingen van, deze moet in ieder geval Basic authentication en intergrated windows authentication hebben staan.

Rechter muis op de folder, properties, naar de tab directory security en dan bij Authentication and access control de knop edit.
__________________
Kennis is pas van waarde als je er iemand mee kan helpen
  #45  
Oud 19 November 2010, 19:46
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Staat in IIS wel een directory met de naam activesync. Verder wat zijn hier dan de security instellingen van, deze moet in ieder geval Basic authentication en intergrated windows authentication hebben staan.

Rechter muis op de folder, properties, naar de tab directory security en dan bij Authentication and access control de knop edit.

Ik heb hier geen directory met de naam activesync.
Onder websites heb ik wel een Microsoft-Server-Activesync, deze stond niet op intergrated windows auth...

maar eens even aanpassen?
moet ik dan een service opnieuw opstarten?
  #46  
Oud 19 November 2010, 19:50
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

ja dat is nodig
  #47  
Oud 19 November 2010, 20:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
ja dat is nodig

Wederom niet het gewenste resultaat

Ik begrijp niet wat er in de logfile staat, maar in ieder geval vindt mijn iPhone de server wel. Echter moet het dan, naar mijn mening, een setting op de server zijn waardoor het niet goed gaat.

Kan het het volgende zijn?;
  • certificaten benodigd (weet niet precies waarvoor, maar heb ze niet nu)
  • firewall (heb McAfee helemaal gedisabeld maar zit er in windows 2003 nog een setting
  • instellingen in IIS
  • instellingen in Exchange
  #48  
Oud 19 November 2010, 20:20
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roccade Bekijk bericht
Wederom niet het gewenste resultaat

Ik begrijp niet wat er in de logfile staat, maar in ieder geval vindt mijn iPhone de server wel. Echter moet het dan, naar mijn mening, een setting op de server zijn waardoor het niet goed gaat.



Kan het het volgende zijn?;
  • certificaten benodigd (weet niet precies waarvoor, maar heb ze niet nu)
  • firewall (heb McAfee helemaal gedisabeld maar zit er in windows 2003 nog een setting
  • instellingen in IIS
  • instellingen in Exchange
Certificaten zijn alleen nodig als je via een secure connectie, ssl, wil verbinden. Dit is in jouw geval neit het geval.
Firewall lijkt mij onwaarschijnlijk, je heb deze al uit gezet.
Instellingen van exchange, zou kunnen, maar in de logs van IIS zie je al niet dat er aan de deur geklopt wordt, dus het lijkt mij iets in de IIS.

Ga even zoeken of er iets gelogded wordt op de iPhone.

Nog een vraagje:
Maak je momenteel gebruik van hetzelfde netwerk waar ook de exchange server in staat. Je zou dan in de dns lokaal ook het domein wat je geregistreerd heb moeten toevoegen, en ook het zelfde a record aan moeten maken, maar dan met het lokale IP adres.

Laatst gewijzigd door jemmie; 19 November 2010 om 20:28. Reden: extra vraag
  #49  
Oud 19 November 2010, 20:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Ik vind het rare met name dat OWA en OMA wel gewoon volledig toegankelijk zijn via de webbrowser via internet, maar niet via iPhone
  #50  
Oud 19 November 2010, 21:07
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 May 2008
Locatie: Omg 's-Hertogenbosch
Berichten: 35
Standaard

Heb je al eens geprobeerd om via je lokale netwerk je exchange in te stellen? Dus als server je lokale ipadres invoeren.
  #51  
Oud 19 November 2010, 21:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wonto Bekijk bericht
Heb je al eens geprobeerd om via je lokale netwerk je exchange in te stellen? Dus als server je lokale ipadres invoeren.
Zojuist geprobeerd, helaas ook zonder resultaat.

Kan iemand aangeven hoe de instellingen IIS moeten staan?
Bij voorkeur stap voor stap

Iemand bekend met de IIS instellingen?

Laatst gewijzigd door King1987; 20 November 2010 om 18:53. Reden: edit knop gebruiken aub.
  #52  
Oud 20 November 2010, 17:50
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

Je zou het exchange gedeelte van IIS opnieuw kunnen instellen:

How to reset the default virtual directories that are required to provide Outlook Web Access, Exchange ActiveSync, and Outlook Mobile Access services in Exchange Server 2003

Zijn wel wat stappen, maar dan zou alles weer default moeten staan.
  #53  
Oud 20 November 2010, 18:11
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Je zou het exchange gedeelte van IIS opnieuw kunnen instellen:

How to reset the default virtual directories that are required to provide Outlook Web Access, Exchange ActiveSync, and Outlook Mobile Access services in Exchange Server 2003

Zijn wel wat stappen, maar dan zou alles weer default moeten staan.

Helemaal doorgelopen, resultaat blijft hetzelfde

Wat is het verschil tussen OMA via webbrowser en OMA via iPhone.
Webbrowser werkt namelijk wel, via iphone niet...
  #54  
Oud 20 November 2010, 18:27
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

OMA is juist bedoeld voor mobiele devices, het is eigenlijk een uitgeklede variant van OWA.

Ben je met je iPhone verbonden met Wi-Fi, op het zelfde netwerk als waar de computer mee verbonden is waar je wel op OMA kom.

Hoe is het netwerk eigenlijk opgezet. Een exchange server en ik neem aan daarnaast een werkstation.
  #55  
Oud 20 November 2010, 18:43
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
OMA is juist bedoeld voor mobiele devices, het is eigenlijk een uitgeklede variant van OWA.

Ben je met je iPhone verbonden met Wi-Fi, op het zelfde netwerk als waar de computer mee verbonden is waar je wel op OMA kom.

Hoe is het netwerk eigenlijk opgezet. Een exchange server en ik neem aan daarnaast een werkstation.

Heb iphone op Wi-Fi netwerk verbonden.

Heb exchange server, workstation en 2 laptops



HET WERKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik las ergens dat je exchange sp2 geinstalleerd moest hebben, dit gedaan en vervolgens de stappen van deze website gevolgd;

Exchange server activesync connectivity testing for iphone not working | King Computer Sydney Network Engineers IT Blog

HET WERKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mijn dank voor de vele reacties, topforum!

Laatst gewijzigd door King1987; 22 November 2010 om 19:19. Reden: samengevoegd
  #56  
Oud 21 November 2010, 09:53
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

Mooi dat het uiteindelijk werkt

Hoe doe je het met versturen van de mail? Ook via exchange of rechstreeeks via de provider?

Laatst gewijzigd door jemmie; 21 November 2010 om 10:00.
  #57  
Oud 22 November 2010, 18:42
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Omdat ik veel respons heb gekregen op dit draadje van mensen met veel verstand van exchange en reacties uitblijven op mijn nieuwe draadje verwijs ik graag hier even naar. Iemand dit mij wederom kan helpen met het volgende?




Na enkele dagen proberen, zoeken op internet en veel hulp middels dit forum heb ik eindelijk mijn Exchange werkend gekregen op mijn iPhone.

Alleen sta ik nu voor het volgende probleem;

Ik heb windows 2003 r2 draaien met daarop exchange 2003 sp2, dit werkt inmiddels met mijn iphone via OMA en met de webbrowser via OWA.

Op mijn server haal ik twee pop-accounts op middels een popconnector (@home accounts). Ik weet dat dit een beetje een overkill is maar dit werkt nu eenmaal het prettigst voor mij.

Nu heb ik de volgende accounts op mijn exchangeserver, user1@home.nl en user2@home.nl.

HET PROBLEEM;
zodra ik vanaf user1 een mail stuur naar user2 dan handelt exchange dit af, hij wordt dan niet naar mijn pop account verzonden. Op zich is dit geen probleem. Het probleem doet hem voor als ik een familielid wil mailen dit ook een @home account heeft maar niet op mijn exchangeserver staat.

Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat alle mail, ookal komt het account in exchange voor, toch via mijn smtp naar internet wordt verzonden?
  #58  
Oud 22 November 2010, 18:59
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 818
Standaard

Hoi,

Binnen exchange kun je alleen per domein routeren en niet per losse mailbox.
Is het een optie wanneer dit familie lid de mail rechtstreeks bij de exchange server ophaalt?

Ben de rest van de avond niet meer aanwezig, maar morgen zal ik er verder naar kijken.
  #59  
Oud 22 November 2010, 19:17
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Ik denk de oplossing te hebben gevonden.
Onder mijn receipt policy stond @domein.nl als primary
dit veranderd in @domein.local en probleem lijkt te zijn opgelost
  #60  
Oud 17 December 2010, 17:04
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 December 2010
Berichten: 1
Standaard

check deze link eens: iPhone 4 Exchange 2003 SP2 Setup
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Exchange (OMA) en TaskTask probleem Roccade iPhone algemeen 2 12 May 2011 10:44
Exchange 2003 > iPhone 4 AmdxP iTunes 0 9 May 2011 13:48
SSL certificaat probleem, exchange 2003 Roccade iPhone algemeen 3 27 December 2010 17:18
Oplossing Exchange 2003 (OMA) met SSL coolhva iPhone algemeen 1 19 August 2010 09:51
Exchange 2003 davidkennis iTunes 0 31 October 2008 11:42

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:37.