MS Exchange 2003 (OMA) & iphone probleem

MS Exchange 2003 (OMA) & iphone probleem discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb op mijn thuisserver exchange 2003 draaien met daarbij OQA en OMA geinstalleerd. Beiden zij zonder problemen te benaderen via een webbrowser op internet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 19 November 2010, 00:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Question MS Exchange 2003 (OMA) & iphone probleem

Ik heb op mijn thuisserver exchange 2003 draaien met daarbij OQA en OMA geinstalleerd. Beiden zij zonder problemen te benaderen via een webbrowser op internet (bijv via mijn werk of bij vrienden).

Echter krijg ik het NIET voor elkaar om mijn iphone zo in te stellen dat hij werkt...


Ik heb geen domeinnaam en benader mijn server dus op zijn externe ip-adres, bijv http://12.34.56.123/exchange of http://12.34.56.123/oma.

In mijn iphone moet ik ingeven
emailadres, domein en server
ik krijg niet helemaal duidelijk wat ik waar moet ingeven...
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 November 2010, 01:18
Macbookto's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 435
Standaard

Bij mij heeft de systeembeheerder het gedaan. Bij e-mail staat mijn emailadres waarop ik op mijn werk te benaderen ben. Bij server staat webmail.naam.nl
Bij naam staat dus naam van het bedrijf.
Bij Domein de naam van het bedrijf gebruikersnaam is de naam waarmee ik op mijn werk inlog en bij wachtwoord, mijn wachtwoord.
Beschrijving: exchange en gebruik ssl staat op I
  #3  
Oud 19 November 2010, 09:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Macbookto Bekijk bericht
Bij mij heeft de systeembeheerder het gedaan. Bij e-mail staat mijn emailadres waarop ik op mijn werk te benaderen ben. Bij server staat webmail.naam.nl
Bij naam staat dus naam van het bedrijf.
Bij Domein de naam van het bedrijf gebruikersnaam is de naam waarmee ik op mijn werk inlog en bij wachtwoord, mijn wachtwoord.
Beschrijving: exchange en gebruik ssl staat op I

Ik heb ook een exchange account van mijn werk, daar staan dezelfde instellingen als jij opgeeft. Echter heb ik thuis geen domeinnaam en moet ik verwijzen naar een ip-adres. Ik neem aan dat webmail.naam.nl gewoon naar een ip-adres verwijst via DNS. Dus denk dat dit niet het probleem moet zijn...

Voor de duidelijkheid, ik draai exchange dus thuis zonder dat ik online een domeinnaam. Wil dus verwijzen naar mijn externe ip-adres.
  #4  
Oud 19 November 2010, 10:11
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Exchange moet altijd op een domein draaien. De gebruikers account moet in een AD worden aangemaakt om deze te kunnen koppelen met een mail adres.
Ook al is dit maar een lokaal domein wat niet geregistreerd is voor de buiten wereld zal je deze wel op moeten geven in de iphone.
__________________
Kennis is pas van waarde als je er iemand mee kan helpen
  #5  
Oud 19 November 2010, 10:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Exchange moet altijd op een domein draaien. De gebruikers account moet in een AD worden aangemaakt om deze te kunnen koppelen met een mail adres.
Ook al is dit maar een lokaal domein wat niet geregistreerd is voor de buiten wereld zal je deze wel op moeten geven in de iphone.
Ik heb idd een lokaal domein en alle mailboxen draaien netjes via Exchange op lokaal netwerk. Via webbrowser kan ik zowel owa als oma gewoon benaderen alleen iPhone lukt dat niet. Kan ik op iOS 4.1 toch wel meerder Exchange accounts toevoegen?
  #6  
Oud 19 November 2010, 10:41
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Op ios 4.1 is het idd mogelijk om meerdere exchange account te draaien.
Krijg je ook foutmeldingen?
Verder staat de optie om activesync te gebruiken wel aan bij het account wat jij wil gebruiken, weet niet helemaal meer waar dat zat, het is al weer een tijd geleden dat ik met een 2003 te maken heb gehad.
  #7  
Oud 19 November 2010, 10:47
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Op ios 4.1 is het idd mogelijk om meerdere exchange account te draaien.
Krijg je ook foutmeldingen?
Verder staat de optie om activesync te gebruiken wel aan bij het account wat jij wil gebruiken, weet niet helemaal meer waar dat zat, het is al weer een tijd geleden dat ik met een 2003 te maken heb gehad.
Ik krijg de melding; contole accountgegevens niet mogelijk

Activesync kan ik verder niet vinden. Heb dit ook nooit ingesteld bij mijn reeds werkende Exchange account.

Pfff.... Word er moedeloos van
  #8  
Oud 19 November 2010, 10:54
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Ik denk dat het te maken heeft met de gegevens die ik moet invullen bij server.

Voor mijn zakelijke mail staat hier; webmail.bedrijf.nl

Voor mijn thuis mail heb ik het volgende allemaal geprobeerd;
http://12.34.45.678/exchange
http://12.34.45.678/oma
http://12.34.45.678/
12.34.45.678

Blijkt allemaal niet te werken...
  #9  
Oud 19 November 2010, 10:59
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Heb even een testje gedaan met mijn 2010 server, maar deze kan ook niet op ip basis gekoppeld worden, wel als ik op dns naam verbind. Dit hoeft overigens niet hetzelfde te zijn als je domein naam.

Weet jij hoe je dns ingesteld is? Is er een A record welke nar jouw computer thuis verwijst?
  #10  
Oud 19 November 2010, 11:07
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Heb even een testje gedaan met mijn 2010 server, maar deze kan ook niet op ip basis gekoppeld worden, wel als ik op dns naam verbind. Dit hoeft overigens niet hetzelfde te zijn als je domein naam.

Weet jij hoe je dns ingesteld is? Is er een A record welke nar jouw computer thuis verwijst?
record is toch meestal gekoppeld aan internetdomein? Ik heb geen internetdomein. Er is niets online dat verwijst naar mijn ip.

Maar record koppelt toch enkel domeinnaam aan ipadres?
  #11  
Oud 19 November 2010, 11:13
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Klopt een A record verwijst naar een IP, maar activesync werkt niet op IP basis, net getest.

Je mail adres heeft neem ik aan een MX record die normaal gesproken naar een A record verwijst.

Hoe ontvang jij je mail, direct of via een andere mail server?
  #12  
Oud 19 November 2010, 11:16
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Klopt een A record verwijst naar een IP, maar activesync werkt niet op IP basis, net getest.

Je mail adres heeft neem ik aan een MX record die normaal gesproken naar een A record verwijst.

Hoe ontvang jij je mail, direct of via een andere mail server?
Dat is het grappige...
Ik heb gewoon een pop account bij @home en haal deze via een popconnector op in Exchange
  #13  
Oud 19 November 2010, 11:49
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Leuke oplossing, al is exchange dan misschien een beetje overkill

Maar ik denk dan dat het nooit gaat lukken Activesync heeft een dns naam nodig om te verbinden.

Je kan overigens voor tientje per jaar een eigen domein registreren, bv via hostnet.nl
  #14  
Oud 19 November 2010, 11:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Leuke oplossing, al is exchange dan misschien een beetje overkill

Maar ik denk dan dat het nooit gaat lukken Activesync heeft een dns naam nodig om te verbinden.

Je kan overigens voor tientje per jaar een eigen domein registreren, bv via hostnet.nl
Het is duidelijk een OVERKILL maar wel handig maar voornamelijk leuk.

Dus als ik domeinnaam neem en deze laat verwijzen naar mijn op moet het werken?
  #15  
Oud 19 November 2010, 12:09
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Als ik domeinpakketje neem is het dan voldoende als ik dns enkel naar mij ipadres laat verwijzen?
  #16  
Oud 19 November 2010, 12:15
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Ja, je maakt een A record aan met de verwijzing naar jouw ip en verder hoef je niks te doen.

Het is wel belangrijk om een partij te nemen waar je zelf toegang krijg om je dns te wijzigen. Volgens mij was dit bij de partij welke ik noemde niet mogelijk.

Ik ga nog een rond kijken en of ik wat tegen kom waar het wel duidenlijk is.
  #17  
Oud 19 November 2010, 12:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Ja, je maakt een A record aan met de verwijzing naar jouw ip en verder hoef je niks te doen.

Het is wel belangrijk om een partij te nemen waar je zelf toegang krijg om je dns te wijzigen. Volgens mij was dit bij de partij welke ik noemde niet mogelijk.

Ik ga nog een rond kijken en of ik wat tegen kom waar het wel duidenlijk is.
Vroeger heb ik domeinen gehad bij sohosted dit beviel erg goed.

Maar record moet bij hun toch aangemaakt worden. Moet ik hem dan alleen laten verwijzen naar 12.34.45.678 of echt naar 12.34.45.678/oma?
  #18  
Oud 19 November 2010, 12:38
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Alleen naar het ip adres, ik kwam uit bij Domeinregistratie €9,- per jaar, registreer je domein nu snel en makkelijk! Mijndomein.nl 9 euro en mogelijk tot beheren van de dns.
  #19  
Oud 19 November 2010, 13:33
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2010
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jemmie Bekijk bericht
Alleen naar het ip adres, ik kwam uit bij Domeinregistratie 9,- per jaar, registreer je domein nu snel en makkelijk! Mijndomein.nl 9 euro en mogelijk tot beheren van de dns.

Domein geregistreerd en doorverwezen naar; http://12.34.45.578

Werkt helaas nog niet, gaat hier paar dagen overheen?
  #20  
Oud 19 November 2010, 13:45
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 October 2008
Berichten: 828
Standaard

Dit is inderdaad niet gelijk over het hele www bekend. Met doorverwezen bedoel je alleen bij de aanvraag of heb je ook echt in de dns een A record gemaakt.
bv mail.jouwdomein.nl
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Exchange (OMA) en TaskTask probleem Roccade iPhone algemeen 2 12 May 2011 11:44
Exchange 2003 > iPhone 4 AmdxP iTunes 0 9 May 2011 14:48
SSL certificaat probleem, exchange 2003 Roccade iPhone algemeen 3 27 December 2010 18:18
Oplossing Exchange 2003 (OMA) met SSL coolhva iPhone algemeen 1 19 August 2010 10:51
Exchange 2003 davidkennis iTunes 0 31 October 2008 12:42

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:29.