Mogelijke oplossing Micro-SIM iPad

Mogelijke oplossing Micro-SIM iPad discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Stap 1: Vraag een Dual Sim aan bij uw provider: [Vodafone] Duokaart - Twee identieke SIM-kaarten - Bellen en Gebeld worden Stap 2: Even bijsnijden: ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 6 April 2010, 02:26
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 February 2008
Berichten: 24
Standaard Mogelijke oplossing Micro-SIM iPad

Stap 1:
Vraag een Dual Sim aan bij uw provider: [Vodafone]
Duokaart - Twee identieke SIM-kaarten - Bellen en Gebeld worden

Stap 2:
Even bijsnijden:
3G iPad gekocht en geen Micro SIM bij de hand? Gewoon oude simkaart bijknippen! - iPad - iPad Planet

Stap 3:
iPhone op Airplane Mode zetten als de iPad online gaat


Dit zou moeten werken lijkt mij, iemand een reden waarom dit niet zou kunnen gaan werken?

Ik ga begin Mei naar New York en ben van plan een iPad mee te nemen met 3G.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 6 April 2010, 08:33
wvy's schermafbeelding
wvy wvy is offline
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2008
Berichten: 695
Send a message via twitter to wvy
Standaard

Is een beetje 'oud' nieuws en herhaling:
vrijdag, 29 januari 2010 (19:48)

3G iPad gekocht en geen Micro SIM bij de hand? Gewoon oude simkaart bijknippen! - iPad - iPad Planet
__________________
 iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) 3,6 GHz Intel Core i7  iPhone 8+ 256GB Spacegrey  iPad Pro 9,7" 128Gb - Wi-Fi - Cellular  Apple TV4 64Gb
  #3  
Oud 11 April 2010, 13:00
» iPhone 6 128GB (Zilver) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 October 2008
Berichten: 54
Standaard

Het zou inderdaad mooi zijn als dit zou werken. Ik zou me echter voor kunnen stellen dat ze het 'duo-gedeelte' voor wat betreft de 3G functie uit kunnen zetten. Je kan dan alleen duo bellen en niet duo-3G'en. Of kan dat technisch niet??

Wanneer T-Mobile 3G-abonnementen gaat aanbieden bij de iPad zal het bij T-mobile zeker niet kunnen. Wellicht dat het voor Vodafone dan wel een mooi moment is om het wel aan te bieden op hun supersim iPhone abonnement. Dat wordt dan helemaal gunstig
  #4  
Oud 11 April 2010, 14:56
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 June 2009
Berichten: 1.061
Standaard

Duo Sim is gewoon dat je 2x de zelfde simkaart hebt. Als je nu dus al een abbo bij T-Mobile hebt kan je voor (ik geloof) iets minder dan 20 euro de tweede aanvragen. Snij de tweede bij en je kan hem gebruiken in je iPad (let op: 1 apparaat tegelijk kan zo'n sim gebruiken).
  #5  
Oud 11 April 2010, 23:25
» iPhone 6 128GB (Zilver) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 October 2008
Berichten: 54
Standaard

Ik lees wel dat je, wanneer je de 2e sim gebruikt in je iPad, je je iPhone moet uitzetten anders werkt het niet.

Er kan er maar n tegelijkertijd aanstaan. Op zich logisch natuurlijk maar wel onhandig dat je niet gebeld kan worden/bellen wanneer je aan het 3G-iPadden bent.
  #6  
Oud 11 April 2010, 23:53
» iPhone 8 Plus 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 May 2009
Berichten: 38
Standaard

ik heb een duo sim.
1 in mijn HTC (anders werkt de GPS niet) en de andere in mijn iPhone.
soms staan beide aan en is het gewoon de wet van de sterkste.
welke sim het beste bereik heeft is actief.
dus ja, iPhone in airplane mode zetten is dan wel handig.
  #7  
Oud 13 April 2010, 00:37
naldje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2009
Locatie: Woubrugge
Berichten: 52
Standaard

je kan de sim kaart bijknippen.
toen ik met een hacker de eerste iphones in us kocht, moesten we de simkaarten bij knippen om te laten werken .
__________________
4 x iPhone 1st generation 8 GB + Jailbreak || 2 x iPhone 3G 16 GB + Jailbreak || 2 x iPhone 3G S 32 GB
  #8  
Oud 2 May 2010, 13:53
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 September 2008
Berichten: 35
Standaard

Allemaal mooi en aardig maar ik krijg komende week mijn Ipad met 3G en vraag me af of iemand het bijknippen van de SIM kaart al getest heeft en met zekerheid kan zeggen dat het werkt. Heb nl nog een T-mobile SIM kaart met onbeperkt internet die niet gebruikt wordt dus......

Ik vond deze foto waaruit lijkt alsof op de microSIM inderdaad hetzelfde staat als de "gewone" SIM

Laatst gewijzigd door WDS001; 2 May 2010 om 14:01. Reden: Editknop gebruiken aub!
  #9  
Oud 2 May 2010, 14:22
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2008
Berichten: 87
Standaard

maar het schijnt nu dat als je de ipad 3g hebt en de t-mobile bijknipt je alleen maar edge krijgt nu vraag ik me af of er dan enige verschil is tussen de vs ipad en de europese ipad.
  #10  
Oud 2 May 2010, 14:49
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 September 2008
Berichten: 35
Standaard europese/us IPAD

Ducky, Ik ga een US Ipad ontvangen dus zou ik dan alleen EDGE kunnen of geldt dat voor de europese Ipad? Mijn Ipad zou volledig Simlockvrij zijn.... Ik vond deze interessante blog waaruit zou blijken dat bijknippen werkt trouwens...

Micro-SIM: Globe/Smart/Sun - Page 4 - Philippine Mac Users Group
  #11  
Oud 2 May 2010, 14:50
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Er is toch nog een Europese iPad? De iPad is volledig simlockvrij dus hier te gebruiken met 3G.
  #12  
Oud 2 May 2010, 14:58
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2008
Berichten: 87
Standaard

de US ipad is ook volledig simlockvrij maar ik heb wat sites gezocht en het schijnt dat als je een t mobile simkaart naar een microsimkaart knipt je dan alleen maar edge krijgt. Ik weet sowieso alleen niet of dit ook met de europese versie is maar waarschijnlijk niet.
toen ik die link zag van RB1962 had hij wel 3g bereik met een andere provider dus ik denk dat het aan de provider ligt. Hier ligt info over:
Unlocked or Not, Your iPad Won't Be Able to Use T-Mobile's 3G Network - apple ipad - Gizmodo
  #13  
Oud 2 May 2010, 15:01
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Ik zie niet in wat het met een bijgeknipte simkaart kan te maken hebben, dus het zal wel aan de provider liggen
  #14  
Oud 2 May 2010, 15:06
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 September 2008
Berichten: 35
Standaard

Ok, ik heb dus nog een ongebruikte T-mobile sim liggen die normaal werkt. Ik knip die bij en volgens mij verandert de functionaliteit van 3G daar niet mee toch?
Is het T-Mobile netwerk in US dezelfde als in NL? En betekent dat dat hardwarematig er geen toegang tot het 3G netwerk in NL zou zijn?Weliswaar andere frequentie maar lijkt me sterk....
  #15  
Oud 2 May 2010, 15:11
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2008
Berichten: 87
Standaard

als je op de website van mijn vorige reply kijkt(Unlocked or Not, Your iPad Won't Be Able to Use T-Mobile's 3G Network - apple ipad - Gizmodo) dan staat er:The iPad's 3G modem supports UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) and GSM/EDGE (850, 900,1800, 1900 MHz)

ik weet momenteel niet op welke frequency band de europese t-mobile 3g netwerk staat. als iemand dat weet zou dat fijn zijn
  #16  
Oud 2 May 2010, 15:16
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ducky Bekijk bericht
als je op de website van mijn vorige reply kijkt(Unlocked or Not, Your iPad Won't Be Able to Use T-Mobile's 3G Network - apple ipad - Gizmodo) dan staat er:The iPad's 3G modem supports UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) and GSM/EDGE (850, 900,1800, 1900 MHz)

ik weet momenteel niet op welke frequency band de europese t-mobile 3g netwerk staat. als iemand dat weet zou dat fijn zijn
T-Mobile gebruikt die frequenties ook.

Laatst gewijzigd door wouter1981; 2 May 2010 om 15:19.
  #17  
Oud 2 May 2010, 15:17
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2008
Berichten: 87
Standaard

rb1962, nee het ligt aan de frequency band van t-mobile,dus niet aan je simkaart. de Ipad ondersteunt 850, 1900, 2100 MHz voor 3g. en blijkbaar heeft amerikaanse t-mobile provider een frequency band van 1700 die dus geen 3g kan krijgen maar wel edge.
dus nu vraag ik me alleen af op welke frequency band de europese t-mobile zit .
want ik krijg hem namelijk ook binnenkort
  #18  
Oud 2 May 2010, 15:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2007
Berichten: 161
Stuur een bericht via MSN naar vanilla
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ducky Bekijk bericht
als je op de website van mijn vorige reply kijkt(Unlocked or Not, Your iPad Won't Be Able to Use T-Mobile's 3G Network - apple ipad - Gizmodo) dan staat er:The iPad's 3G modem supports UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) and GSM/EDGE (850, 900,1800, 1900 MHz)

ik weet momenteel niet op welke frequency band de europese t-mobile 3g netwerk staat. als iemand dat weet zou dat fijn zijn
in NL gebruiken ze voor UMTS de 2100 band!
  #19  
Oud 2 May 2010, 15:23
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2008
Berichten: 87
Standaard

dan zou het eigenlijk geen probleem zijn dat is wel een goed teken

Laatst gewijzigd door ducky; 2 May 2010 om 15:26.
  #20  
Oud 2 May 2010, 15:28
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2008
Berichten: 87
Standaard

vanilla en wouter 1981 heeft gelijk:
Post Tech - Apple's iPad wireless service to be unlocked, partnered with AT&T
kijk naar de eerste comment. daar staat dat t-mobile europe 2100 mhz heeft dus we hoeven ons geen zorgen te maken wel balen voor US dat daar de frequency van t-mobile 1700 mhz is XD
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
(Mogelijke) oplossing update foutmelding Remco. iPhone algemeen 4 10 March 2011 00:39
iPhone: Mogelijke oplossing!! JuniorC Jailbreak 3 23 December 2010 19:04
Micro sim iPad en iPhone 4 niet uit te wisselen ? Jeroen100 iPad algemeen 6 29 June 2010 16:56
iPhone: Mogelijke Oplossing voor Netwerk Dekking Sn3ak3r Jailbreak 12 28 October 2009 22:50
Slide to unlock - mogelijke oplossing? stijnjasper Archief 15 26 September 2008 21:34

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:38.