Instellingen Vodafone prepaid mobiel internet

Instellingen Vodafone prepaid mobiel internet discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Vandaag heb ik mijn prepaid kaartje van Vodafone binnen gekregen. Daarbij heb ik best wel wat moeite gehad om de boel werkend te krijgen. Daarom ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 5 July 2010, 15:18
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 November 2007
Berichten: 131
Standaard Instellingen Vodafone prepaid mobiel internet

Vandaag heb ik mijn prepaid kaartje van Vodafone binnen gekregen. Daarbij heb ik best wel wat moeite gehad om de boel werkend te krijgen. Daarom even een korte uitleg.

Let op! Deze uitleg geldt dus voor een prepaid vodafone mobiel internet simkaart. Voor een abonnement zijn de instellingen anders.

Stappen:
1) Kaartje bijknippen zodat deze in het tray past.
2) iPad aanzetten en simpincode 0000 ingeven.
3) Kies instellingem: Mobiel Data, APN-Instellingen
4) Voer bij APN office.vodafone.nl in. Hier wijkt het af van de abonnementen van vodafone.
5) gebruikersnaam: vodafone
6) wachtwoord: vodafone
7) Kies daarna simprogramma's
8) Kies SMS Fun & info.
9) Nieuws, Algemeen nieuws en daarna opvragen. Dit kost 0,25ct maar daarmee is de kaart geactiveerd.
10) Klik daarna op opvragen beltegoed. Als het goed is krijg je nu je openstaande beltegoed te zien.

Stap 7, 8, en 9 zijn belangrijk om de kaart te activeren bij Vodafone. Ik kreeg een aantal keren de melding simkaart activeren als ik internet op ging en had dan geen internet. Door de smsjes te versturen is deze melding verdwenen en kan je gebruik maken van het prepaid kaartje.

Hierna moet het als het goed is werken. Ik heb uren zitten vogelen om de boel aan de praat te krijgen. Uiteindelijk bleek dat ik voor de prepaid versie een andere APN moest invullen. Dit is nergens op het internet te vinden en is met de hulp van de (bijzonder goed te bereiken) klantenservice van Vodafone geregeld.

Nog even voor de duidelijkheid:
APN: office.vodafone.nl
Gebruikersnaam: vodafone
Wachtwoord: vodafone

Succes!!

Laatst gewijzigd door Dennisf; 25 July 2010 om 17:14.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 July 2010, 17:01
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone 6s 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 335
Standaard

den, toppy en zoals ik al dacht is toch een verschil met wel of niet pre-paid !
  #3  
Oud 6 July 2010, 00:41
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 June 2010
Berichten: 35
Send a message via twitter to WilkovF
Standaard

Heb dit ook gedaan Om Blox aan te zetten via het Internet moet ik een SMS ontvangen voor de inlog. Blijkt de Ipad dat niet te kunnen. Heb geen adapter en geen ander apparaat wat micosims aan kan iemand een idee?
  #4  
Oud 6 July 2010, 01:33
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 June 2010
Berichten: 35
Send a message via twitter to WilkovF
Standaard

Gelukt via een oude Nokia. Ben toch blij dat ik hem nooit heb weggedaan.
  #5  
Oud 6 July 2010, 01:41
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 June 2010
Berichten: 35
Send a message via twitter to WilkovF
Standaard

Hoe kan je zien wat het dataverbruik is?
  #6  
Oud 8 July 2010, 22:02
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 June 2010
Berichten: 35
Send a message via twitter to WilkovF
Standaard

Krijg sins vandaag geen verbinding meer. Heeft iemand het zelfde probleem?
  #7  
Oud 8 July 2010, 23:27
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 3.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 June 2010
Berichten: 112
Standaard

Nope werkt hier op dit moment nog prima !
__________________
Ipod Touch 2G 8gb | Ipad 32gb Wi-Fi+3G | Macbook Pro Mid-2010 | Iphone 4 16GB
  #8  
Oud 9 July 2010, 10:45
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 June 2010
Berichten: 35
Send a message via twitter to WilkovF
Standaard

Via Unlockit - APN Changer for your iPhone een nieuw profiel (vodafone zakelijk) aangemaakt en de APN instellingen weg gehaald, nu werkt het weer.
  #9  
Oud 23 July 2010, 10:47
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 321
Standaard

mijn dualsim vodafone bijgeknipt..maar de Ipad herkent de sim niet..:-( iemand tips?
  #10  
Oud 23 July 2010, 11:08
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 321
Standaard

is inmiddels gelukt..
  #11  
Oud 24 July 2010, 22:31
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: Westland
Berichten: 283
Standaard

Hallo Dennis, helemaal gelukkig met jouw superduidelijke stappenplan (bedankt daarvoor!!) ben ik heel ver gekomen en was ik al een rondedansje aan het maken maar je voelt het al aankomen.... Alles staat ingesteld krijg ook netjes vermeld dat ik verbinding heb met vodafone maar als ik dan safari opstart zegtie dat ik geen verbinding mag maken... Weet je hier msh nog iets op? Of iemand anders....

En dan gelijk nog een vraagje, als je binnen je Wi-Fi omgeving bent pakt de iPad dan automatisch dat? m.a.w. je hoeft het mobiele netwerk niet uit te zetten?

Alvast bedankt!!
  #12  
Oud 25 July 2010, 00:01
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Ik kan alleen antwoord geven op je laatste vraag: hoeft inderdaad niet, Wi-Fi heeft prioriteit.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #13  
Oud 25 July 2010, 17:12
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 November 2007
Berichten: 131
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macleentje Bekijk bericht
Hallo Dennis, helemaal gelukkig met jouw superduidelijke stappenplan (bedankt daarvoor!!) ben ik heel ver gekomen en was ik al een rondedansje aan het maken maar je voelt het al aankomen.... Alles staat ingesteld krijg ook netjes vermeld dat ik verbinding heb met vodafone maar als ik dan safari opstart zegtie dat ik geen verbinding mag maken... Weet je hier msh nog iets op? Of iemand anders....

En dan gelijk nog een vraagje, als je binnen je Wi-Fi omgeving bent pakt de iPad dan automatisch dat? m.a.w. je hoeft het mobiele netwerk niet uit te zetten?

Alvast bedankt!!
Macleentje, ik heb de tutorial aangepast bij punt 7, 8 en 9. Mijn zwager heeft nl. ook een iPad gekocht en daarmee lukte het niet. Door een betaalde sms op te vragen werd de kaart gelukkig wel geactiveerd.

Ik zet het data deel voor de zekerheid gewoon altijd uit via mobiele date en daarna het knopje mobiele data. Bij mij komen de mails automatisch binnen. Als ik de iPad buiten bij mij heb zit ik hier niet op te wachten (Daar heb ik de iphone voor) omdat dit je beltegoed kost.

Op Wi-Fi staat de mobiele data automatisch uit.

Succes!!
  #14  
Oud 25 July 2010, 17:48
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: Westland
Berichten: 283
Standaard

Toevallig zaten we rond de zelfde tijd hier...maar heb helaas minder geluk geloof ik. Ook na het betaalde bericht geen activatie. Heb jij toevallig eerst nog gebeld met de kaartjes? En andere Apn instellingen, zou dat wat zijn denk je? Anders morgen maar even bellen met de Vodafone? In de winkel werd me afgeraden om dit kaartje te kopen omdat ze het wsh zouden gaan afknijpen, maar omdat het jullie wel lukt moet het hier toch ook kunnen zeker. Ik ga hem ook nog wel even aan en uitzetten (ehm, andersom natuurlijk)
  #15  
Oud 25 July 2010, 21:28
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WilkovF Bekijk bericht
Heb dit ook gedaan Om Blox aan te zetten via het Internet moet ik een SMS ontvangen voor de inlog. Blijkt de Ipad dat niet te kunnen. Heb geen adapter en geen ander apparaat wat micosims aan kan iemand een idee?

Hoe activeer je Blox dan?

Mvgr.
  #16  
Oud 25 July 2010, 21:33
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Berichten: 11
Standaard

Op de site van Vodafoon kan je ook een
Prepaid data Sim Only

aanschaffen weet iemand het verschil tussen een Prepaid Data Sim Only en een Prepaid Sim Only

mvgr
  #17  
Oud 25 July 2010, 21:50
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: Westland
Berichten: 283
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MvdM Bekijk bericht
Hoe activeer je Blox dan?

Mvgr.
Via myvodafone, voor je je sim knipt maak je een account aan en daarna kun je alles via de site doen.
  #18  
Oud 25 July 2010, 21:51
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: Westland
Berichten: 283
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MvdM Bekijk bericht
Op de site van Vodafoon kan je ook een
Prepaid data Sim Only

aanschaffen weet iemand het verschil tussen een Prepaid Data Sim Only en een Prepaid Sim Only

mvgr
De data versie is voor laptop of iPad en met de andere kun je ook bellen.
  #19  
Oud 25 July 2010, 23:00
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Berichten: 11
Standaard

maar zit er geen verschil in in prijs? kwa verbruikte mb's
  #20  
Oud 25 July 2010, 23:18
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: Westland
Berichten: 283
Standaard

ja tuurlijk wel, kun je het beste even op de website van vf kijken.

FF wat anders. Ik heb mijn simmetje met wat kunst en vliegwerk in mijn telefoon geprutst en nou blijkt dat vf probeert mijn internet te activeren, nu is het alleen zo dat ik met een hakkietakkietelefoon zit waar je op dat gebied nagenoeg niets kunt, nog met wap enzo.. heeft iemand een idee wat ik nu het beste kan doen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
KPN mobiel prepaid internet vraag Riket iPad algemeen 16 19 August 2012 12:48
Vodafone mobiel internet aanzetten. Hoe? Ann1 Vodafone 12 2 December 2010 01:31
Vodafone prepaid internet op laptop Lennertxl iPad algemeen 4 28 October 2010 17:50
geen mobiel internet vodafone alo70 Vodafone 2 7 July 2010 20:20
Vodafone zakelijk Mobiel online instellingen efefes Vodafone 19 27 April 2010 01:10

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:43.