iPhone 3G, 3G internet werkt niet, wifi wel?

iPhone 3G, 3G internet werkt niet, wifi wel? discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo iedereen, Sinds kort (volgens mij na de update naar 4.2) heb ik een probleem met het internet van mijn iPhone 3G. Zodra ik thuis ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 26 November 2010, 16:06
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 May 2010
Locatie: Sittard
Berichten: 35
Send a message via twitter to Thommes
Question iPhone 3G, 3G internet werkt niet, Wi-Fi wel?

Hallo iedereen,
Sinds kort (volgens mij na de update naar 4.2) heb ik een probleem met het internet van mijn iPhone 3G.

Zodra ik thuis ben (of ergens anders waar ik Wi-Fi kan gebruiken) is er geen probleem met het internet. Maar zodra ik Wi-Fi uitzet (of ergens ben waar geen Wi-Fi is) geeft hij wel aan dat hij op het 3G netwerk zit maar vervolgens werkt internet niet, whatsapp maakt geen verbinding, mail kan niet worden opgehaald etc.

Als ik nu naar mijn internetinstellingen ga zou ik volgens mijn provider (hi) bij het kopje "mobiel datanetwerk" gegevens kunnen invoeren (dit heb ik vroeger ook zo gedaan en toen werkte alles). Maar als ik nu naar het tabblad "netwerk" ga staat er bij Mobiele Data alleen maar een switch voor on en off maar kan ik verder niks instellen?

Heeft dit te maken met de update naar 4.2?

Alvast bedankt!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 November 2010, 14:01
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 4
Standaard

Ik heb precies hetzelfde probleem sinds die update

mail ophalen lukt echter wel maar andere apps krijgen geen verbinding met internet, behalve de Telegraaf app

Laatst gewijzigd door Cowley; 28 November 2010 om 14:08.
  #3  
Oud 28 November 2010, 14:32
» iPhone 4S 64GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2008
Locatie: heverlee
Berichten: 2
Standaard

hier juist hetzelfde .... ik zou geen abonnement hebben op mobiele dataservice ...
  #4  
Oud 28 November 2010, 16:26
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 November 2009
Berichten: 2
Standaard Geen 3G, Wel Wi-Fi na update

Je moet de instellingen van je provider opnieuw ingeven.
Dat doe je als volgt:
instellingen, algemeen, netwerk, mobiel datanetwerk
Geef hier de instellingen van je provider in: bv. internet.proximus.be voor Proximus klanten
  #5  
Oud 28 November 2010, 17:37
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paulnet Bekijk bericht
Je moet de instellingen van je provider opnieuw ingeven.
Dat doe je als volgt:
instellingen, algemeen, netwerk, mobiel datanetwerk
Geef hier de instellingen van je provider in: bv. internet.proximus.be voor Proximus klanten
Hoe stel je dat in bij iOS 4.2 want bij mij staat alleen 'Mobiele data' met een aan/uit knop op die plek?
  #6  
Oud 28 November 2010, 17:44
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 November 2009
Berichten: 2
Standaard

Vlak Onder "mobiele data" vind je "Mobiel datanetwerk", aanklikken en je gegevens invullen bij: Mobile data, APN
  #7  
Oud 28 November 2010, 21:39
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 January 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 140
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem als hierboven beschreven. Zojuist 4.2.1 op iPhone 3Gs gezet.
Nu geen 3G internet meer, maar ook in de settings niet meer de mogelijkheid deze handmatig in te geven.
Ik heb op het forum nog geen oplossing kunnen vinden.
Opnieuw opstarten heeft geen verbetering gebracht.
Iemand een idee?
  #8  
Oud 28 November 2010, 23:00
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 21 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.760
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paulnet Bekijk bericht
Vlak Onder "mobiele data" vind je "Mobiel datanetwerk", aanklikken en je gegevens invullen bij: Mobile data, APN
Inderdaad.
Maar blijkbaar zijn er hier mensen die dus beweren dat ze dat kwijt zijn/Dat ze dit niet meer zien staan onder mobiele data?

Bizar.

De iphone herstellen zou dat mss het probleem niet kunnen oplossen? (maar ben je dan niet al je boeltje kwijt dan)??

Laatst gewijzigd door apotheosis; 28 November 2010 om 23:04.
  #9  
Oud 28 November 2010, 23:27
aeh aeh is offline
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 70
Standaard

denk dat ik hetzelfde heb op 3g geen internet meer met KPN, staat bovenin safari wapaccessdenied, en die instellingen die bij instellingen zou moeten staan ben ik ook kwijt, kijk maar :



Uploaded with ImageShack.us
__________________
iPad Pro 32gb, iPhone 6s 64gb, iPhone 6 64gb, Macbook Retina 2016
  #10  
Oud 29 November 2010, 00:16
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 21 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.760
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aeh Bekijk bericht
denk dat ik hetzelfde heb op 3g geen internet meer met KPN, staat bovenin safari wapaccessdenied, en die instellingen die bij instellingen zou moeten staan ben ik ook kwijt, kijk maar :



Uploaded with ImageShack.us
Dit mag dus echt niet hoor, er is duidelijk ergens wat fouts gelopen en ik vind het zo vervelend ik jullie niet kan helpen.
  #11  
Oud 29 November 2010, 00:17
aeh aeh is offline
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 70
Standaard

ja goed balen, want de deur uit betekent geen internet meer :-(
  #12  
Oud 29 November 2010, 11:32
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 6
Standaard

Instellingsmogelijkheid verdwenen..??

Nog geen mogelijke oplossing hiervoor?
Heet iemand al geprobeerd om te herstellen?
  #13  
Oud 29 November 2010, 11:38
aeh aeh is offline
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 70
Standaard

ja herstellen heeft ook niet geholpen
  #14  
Oud 29 November 2010, 14:56
aeh aeh is offline
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 70
Standaard

antwoord van mijn provider :

Waarschijnlijk heeft de gebruiker een software update uitgevoerd voor zijn
Iphone. Wanneer je deze update accepteert worden de APN instellingen
(toegangspunten internet) teruggezet naar de default instellingen, hierdoor
kan je geen data meer verbruiken. Ook de menu structuur is aangepast, het is
namelijk niet meer mogelijk om de juiste APN handmatig in te voeren.
Wij zijn druk bezig om een handleiding te maken waarin vermeld staat hoe je
dit probleem kunt verhelpen. Zodra de handleiding af is zal ik hem per e-mail
naar versturen. Onze excuses voor het ongemak.
  #15  
Oud 29 November 2010, 18:33
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 6
Standaard

Bedankt voor je respons!
AEH..: is jouw provider oevallig ook KPN?
En.... wanneer verwacht je dan dat dit is opgelost...

Wel heel erg knullerig van Apple... Door een update heb je buiten de deur geen internet meer...

Waar heb jij je klacht ingediend?
  #16  
Oud 29 November 2010, 20:50
aeh aeh is offline
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 70
Standaard

ja KPN zakelijk. Krijg morgen een programma om te installeren en in de iphone te kunnen komen. Je moet dan nieuwe instellingen downloaden en later naar je iphone schieten. Maar blijkbaar was het voor onze tussenpersoon zo lastig, dat het mailtje dat ze stuurde om het op te lossen ook niet werkte, morgen hopelijk de oplossing. Door gewijzigde operator instellingen staat APN nu op default en is niet meer te wijzigen en dat blokkeert internet via 3G.

Vind dit echt een mega blunder, maar hoor weinig anderen hierover, ben toch niet de enige ?
  #17  
Oud 29 November 2010, 23:21
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 April 2008
Berichten: 20
Standaard

Heb Ben-sim er in zitten. Net geupdate naar 4.2 op m'n 3G omdat 3.1.2 rete traag geworden was. Snelheid is oke, maar instelling van apn is verdwenen... Lekker kl*te. Ga maar weer effe terug naar ook trage 4.1 tot dit gefixt is.
  #18  
Oud 30 November 2010, 05:11
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2010
Berichten: 4
Standaard

Is het mogelijk om terug te gaan naar iOS 4.1 zonder al te veel problemen?
  #19  
Oud 30 November 2010, 11:10
Ang Ang is offline
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 May 2010
Berichten: 1
Standaard

Heeft iemand misschien al de oplossing voor vodafone gebruikers?
Ik heb alles opnieuw ingesteld en hem zelfs uit gezet, toen ook nog een keer geprobeerd met vliegtuigmodus.......maar nee volgens mijn telefoon heb ik nog steeds geen internetabbonement!

Dus please als iemand de oplossing voor me heeft....

Thanx
  #20  
Oud 30 November 2010, 15:28
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 August 2009
Berichten: 2
Standaard

Ik heb exact hetzelfde probleem op mijn iPhone 3G. Ik heb net contact opgenomen met de klantenservice van KPN. Die hebben mij doorgestuurd naar de technische dienst en hebben het probleem opgelost.
Reageren

Labels
3g internet, internet, probleem, provider hi, Wi-Fi


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 3G Telfort, bellen werkt niet Wi-Fi/internet wel Schippertje KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 2 29 March 2011 15:52
3G: wel internet/wel verbinding server, Wi-Fi: wel internet/geen verbinding met serve Pieter van Andes Wi-Fi 0 29 July 2010 01:46
gmail werkt wel op Wi-Fi maar niet op 3g dennisiphone Wi-Fi 0 1 November 2009 15:30
3.0: vind wel Wi-Fi maar werkt niet tommehh Wi-Fi 15 28 June 2009 19:37
Wi-Fi Thuis werkt niet op mijn Iphone maar wel op die van vriend deaapdaar Wi-Fi 0 20 May 2009 19:06

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:34.