Navigon

Navigon discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Yep. Ik zag dat die Location-switch hetzelfde doet als 'Locatie voorziening' uitzetten in de instellingen.app, maar ik gebruik ook gewoon ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #821  
Oud 18 February 2010, 10:42
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Yep. Ik zag dat die Location-switch hetzelfde doet als 'Locatie voorziening' uitzetten in de instellingen.app, maar ik gebruik ook gewoon de SBSettings switch.
Maar: misschien heb je gelijk, ik ga het nogmaals testen voor de zekerheid...
Edit: getest, maar Navigon blijft geen GPS vinden, zolang ik de telefoonfunctie via SBSettings uit heb (en Location 'aan') Ook als ik Location uit en daarna aan zet, blijft de balk knalrood, die weer zwart wordt, zodrá ik 'Phone' weer aan zet...
Ik weet het ook niet, en wil niet eigenwijs doen, maar Navigon wil gewoonweg geen GPS signaal opvangen/verwerken zolang 'Phone' uit staat..
Ik weet trouwens niet of je wel gelijk hebt, hoor, dat SBSettings niet per-se goed samen werkt met de instellingen.app. Het is idd wel een hack, maar het zijn toch exact dezelfde knopjes uit de instellingen.app die SBSettings voor je 'bedient'.
Jammer dat het bij jou niet werkt dan! Maar gelukkig heb je 2 workarounds.
En over je laatste opmerking... Goed lezen en begrijpen... Ik zei "niet altijd" (had het zelfs cursief gemaakt, zodat je het niet zou misbegrijpen). Dat is nu eenmaal mijn ervaring na ruim anderhalf jaar.
__________________
Wat is die zoekfunctie van dit forum toch heerlijk!
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #822  
Oud 8 March 2010, 12:51
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2010
Berichten: 20
Standaard

Ik heb Navigon Europa & US. Nu deed m'n US het gewoon in Amerika, maar Europe doet het niet?? Als ik een adres in tik, zegt hij "GPS reception is currently not sufficient. Navigation starts automatically as soon as GPS reception is OK again."

Nu laat ik de Demo zijn werk doen, en na een half uur wachten (binnen én buiten geprobeerd. Rijdend en stilstaand) doet hij het nog steeds niet?!

Wat te doen? Heb de GPS écht nodig voor werk, verdwaal OVERAL. 0_0
  #823  
Oud 8 March 2010, 12:57
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

Heb je wel gewoon GPS in je andere applicaties, zoals Google Maps?
  #824  
Oud 8 March 2010, 13:01
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2010
Berichten: 20
Standaard

Ik kan gewoon van punt naar punt berekenen in google maps ja.

Maar ik heb liever Navigation zodat ik weet wáár de straten zitten en wanneer ik naar links of rechts moet bijvoorbeeld
  #825  
Oud 8 March 2010, 13:13
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

Logisch, maar wat ik wilde vaststellen is of je een GPS positie hebt in Google Maps...
  #826  
Oud 8 March 2010, 13:43
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2010
Berichten: 20
Standaard

Ok. Dat heb ik dus? Wat is er mis met de Navigon dan?
  #827  
Oud 8 March 2010, 14:10
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

als je nog een flinke blauwe cirkel om het bolletje heen ziet in Google maps, heb je GEEN GPS positie en wordt je positie bepaald door een driehoeksmeting tussen verschillende GSM palen. Google Maps werkt dan wel, maar niet nauwkeurig.
Navigon zal het dan NIET doen. Als je een soort van pulserend blauw cirkeltje ziet, dan heb je wel een GPS positie en behoort Navigon ook te werken.

Probeer anders even één of andere GPS app te downloaden om te zien of je daadwerkelijk een fix hebt (en er dus coordinaten zichtbaar zijn van je locatie)
  #828  
Oud 8 March 2010, 14:16
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2010
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hbieshe Bekijk bericht
als je nog een flinke blauwe cirkel om het bolletje heen ziet in Google maps, heb je GEEN GPS positie en wordt je positie bepaald door een driehoeksmeting tussen verschillende GSM palen. Google Maps werkt dan wel, maar niet nauwkeurig.
Navigon zal het dan NIET doen. Als je een soort van pulserend blauw cirkeltje ziet, dan heb je wel een GPS positie en behoort Navigon ook te werken.

Probeer anders even één of andere GPS app te downloaden om te zien of je daadwerkelijk een fix hebt (en er dus coordinaten zichtbaar zijn van je locatie)
Mischien heel stom hoor... maar waar zou ik die blauwe cirkel moeten zien als ik google maps open?
  #829  
Oud 8 March 2010, 14:25
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

OM het blauwe bolletje van je positie...



hoe groter de cirkel, hoe onnauwkeuriger de positie.

Als er een fix is zie je dit:



en pulseert het blauwe cirkeltje..
  #830  
Oud 13 March 2010, 08:00
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Vraagje voer Traffic info van Navigon: als er file is, krijg je na 'details' gekozen te hebben rechtsbovenin een knop met tandwieltjes. Als je daar op klikt, krijg je respectievelijk 2 pijltjes te zien, weet iemand wat dat betekent? Ik heb al gegoogled, want ik kan op de pagina van Navigon zelf ook niks vinden. Iemand?
  #831  
Oud 13 March 2010, 08:12
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

Pijltjes geven aan of je de file wilt ontwijken of niet. Je kan er je standaard instelling mee overrulen dacht ik.
  #832  
Oud 13 March 2010, 08:53
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Oke, bedankt. Weet je ook waar daar info over kunt vinden, bijv. een handleiding? Mijn standaard instelling is: gebruiker laten kiezen. Dus ik moet zelf kiezen, maar weet dus (nog) niet hoe. Pijltje rechtdoor is dus: gewoon die file in / Pijltje met een u-bocht erin: rij om? En hoe kan ik dan die omgeleide route bekijken? Op de site van Navigon zie je allemaal van die screenshots met 3 gekleurde routes, dat kreeg ik gisteren niet.
Overigens ging ik dus gewoon rechtdoor (ik deed niets, liet het knopje op tandwieltje staan) en er was geen file te bekennen. Nou -1 voor Traffic Live dit keer..

Edit: uitleg over de 'pijltjes'


Laatst gewijzigd door ballegooier; 14 March 2010 om 21:43.
  #833  
Oud 13 March 2010, 09:13
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2010
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hbieshe Bekijk bericht
OM het blauwe bolletje van je positie...



hoe groter de cirkel, hoe onnauwkeuriger de positie.

Als er een fix is zie je dit:



en pulseert het blauwe cirkeltje..
Hij is zoals het eerste plaatje?!
  #834  
Oud 17 March 2010, 15:46
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 March 2010
Berichten: 13
Send a message via twitter to de.ruijter
Standaard

Heel raar,
Ik heb nu hetzelfde.
Gistermiddag trafic live gekocht en geïnstalleerd.
vandaag geen GPS signaal meer????
Zelfde route als anders, in elk geval het eerste deel, dus het ligt niet aan de plek vwbt de ontvangst.

Iemand een suggestie?
  #835  
Oud 17 March 2010, 23:01
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

Navigon liet me vandaag behoorlijk in de steek. Het werkte tot nu toe best goed, maar dit keer was het huilen met de pet op! Moest naar Duisburg en de hele reis, zowel heen als terug was er constant een verlies van het GPS signaal en - heel irritant - plaatste de software me steeds naast de Autobahn ipv erop en was Navigon constant bezig met herberekenen. Ik snap echt niet dat ze niet in de software kunnen inbouwen dat het opeens verspringen van de berekende route naar een weg die soms 50 meter parallel ligt aan de route, fysiek onmogelijk is. Ook had de software last van de hogere snelheden zo leek het. Bij 160-170 lukte het voor geen meter. Constant de foute lokatie op de kaart. In Duitsland veel meer fout dan in Nederland trouwens, ook zo vreemd. Had spijt dat ik mijn Go720 niet had meegenomen. Minder mooi dan Navigon, maar altijd feilloos.
  #836  
Oud 17 March 2010, 23:02
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Berichten: 57
Standaard

geen fix dus, Wendy vd Bunt .... Download 's een gratis GPS app uit de appstore om te kijken of er een signaal is
  #837  
Oud 29 March 2010, 15:05
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 263
Standaard

Weet iemand of er binnenkort ook een kaartupdate komt van Navigon.
TomTom heeft wel een update gekregen inclusief nieuwe kaarten.
Lijkt me toch dat Navigon ook niet kan achterblijven.
Heb inderdaad laatst ook last gehad van wegvallen van GPS..waar ik dit tot nu toe nooit heb gehad...? Vreemd.
  #838  
Oud 29 March 2010, 16:41
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Volgens mij kan elk moment versie 1.5 uitkomen. Daar zal vast een kaart update in zitten
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #839  
Oud 29 March 2010, 21:47
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 997
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hbieshe Bekijk bericht
Navigon liet me vandaag behoorlijk in de steek. <<<KNIP>>>.
Ik heb dit één keer gehad, van Utrecht naar Apeldoorn.
Het sneeuwde en had die hele rit geen ontvangst terwijl de Kaarten van Google exact aangaf waar ik was Ik denk aan een signaal bug, dezelfde route werkte later gewoon prima.

Waar ik me kapot aan erger is de file info (die van EUR 19,--).
Ik wil als ik van Utrecht naar Apeldoorn rijdt géén file info van Duitsland zijn, of files die in de andere richting staan...

Ik wil gewoon weten dat er over x km y km aan files staat, en een totaal op de route zou ook prettig zijn.

Ook ik vind de kaarten te vaak niet actueel, zelfs in oudere wijken.
Terwijl de Navigon 2110 prima actuele info geeft.
  #840  
Oud 29 March 2010, 22:08
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2008
Berichten: 47
Standaard

Navigon 1.5 is nu uit
Reageren

Labels
navigation, navigon


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:20.