iTunes: configureren als nieuwe iPhone?

iTunes: configureren als nieuwe iPhone? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een nieuwe iPhone 4 via iCloud geconfigureerd, zonder gebruik te maken van iTunes . Reservekopie ook via iCloud. Als ik nu via itunes ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 29 September 2013, 21:46
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 November 2010
Berichten: 15
Standaard iTunes: configureren als nieuwe iPhone?

Ik heb een nieuwe iPhone 4 via iCloud geconfigureerd, zonder gebruik te maken van iTunes. Reservekopie ook via iCloud.

Als ik nu via itunes muziek op de iPhone wil zetten krijg ik alleen de keuze tussen "Configureren als nieuwe iPhone" en een oude back-up (van een andere iPhone) terugzetten.

Ik ben bang dat ik bij de keuze voor "Configureren als nieuwe iPhone" alle al gemaakte instellingen en apps ga wissen. Is dat zo? En hoe krijg ik deze iPhone dantoch geconnect met iTunes? Of mijn muziek van mijn pc op deze iPhone?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 September 2013, 21:51
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.083
Standaard

iTunes kent die iPhone waarschijnlijk nog niet. Zet eerst alle aankopen van de iPhone over naar iTunes. Synchroniseer dan de iPhone met iTunes.
  #3  
Oud 29 September 2013, 21:57
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 November 2010
Berichten: 15
Standaard

Dag Timosha, dank voor je snelle reactie.

Het klopt dat iTunes deze iPhone nog niet kent. Echter als ik de iPhone connect lijkt de enige keuze te zijn de iPhone opnieuw te configureren, of te overschrijven met een back-up van een andere iPhone. En dat wil ik dus niet. Maar wellicht mis ik iets?
  #4  
Oud 29 September 2013, 22:01
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.083
Standaard

In de linker zijbalk rechts op het iPhone icoontje klikken en dan "aankopen overzetten" kiezen.
  #5  
Oud 29 September 2013, 22:04
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 November 2010
Berichten: 15
Standaard

Helaas; ik heb daar alleen de keuze tussen "Uitwerpen" en "Terugzetten vanaf reservekopie ...".
  #6  
Oud 29 September 2013, 22:32
» iPhone 7 Plus 128GB (Zwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2012
Berichten: 184
Standaard

Gewoon als nieuwe iPhone kiezen. Dan is het voor itunes bekend wat voor iphone het is voor het vervolg
  #7  
Oud 29 September 2013, 22:38
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 November 2010
Berichten: 15
Standaard

Jevamo, thx, zeker weten dat ie dan niet opnieuw gaat configureren?
  #8  
Oud 30 September 2013, 08:17
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.083
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johdon Bekijk bericht
Jevamo, thx, zeker weten dat ie dan niet opnieuw gaat configureren?
Heb je die computer al gemachtigd in iTunes. Indien niet dan doe dat eerst.
  #9  
Oud 30 September 2013, 09:00
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 November 2010
Berichten: 15
Standaard

Ja, de computer is gemachtigd in iTunes.

Kan iemand mij vertellen wat er gebeurt als ik kies voor Configureren als nieuwe iPhone?

Ik zou namelijk denken dat als ik de iPhone configureer als nieuwe iPhone dat de reeds gemaakte instellingen ongedaan gemaakt worden (terug naar de fabrieksinstellingen) en dat de geïnstalleerde apps verwijderd worden. Of heb ik 't mis?

iPhone is niet van mij, dus ik wil wel 100% zeker zijn wat ik doe.
  #10  
Oud 18 November 2013, 19:40
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 November 2013
Berichten: 1
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johdon Bekijk bericht
Ja, de computer is gemachtigd in iTunes.

Kan iemand mij vertellen wat er gebeurt als ik kies voor Configureren als nieuwe iPhone?

Ik zou namelijk denken dat als ik de iPhone configureer als nieuwe iPhone dat de reeds gemaakte instellingen ongedaan gemaakt worden (terug naar de fabrieksinstellingen) en dat de geïnstalleerde apps verwijderd worden. Of heb ik 't mis?

iPhone is niet van mij, dus ik wil wel 100% zeker zijn wat ik doe.
weet je hier ondertussen al meer over ?
  #11  
Oud 18 November 2013, 19:46
Cliffiphone4's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Goud) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Locatie: Zuid-Limburg
Berichten: 272
Standaard

maar je hebt toch een reservekopie via icloud gemaakt of niet?
Als dat zo is kun je via itunes aangeven als nieuwe iPhone configureren, is het slechte geval gooit die alles eraf, maar dan zet je toch gewoon weer je icloud reservekopie terug?
dan heb je én dat je pc je iPhone kent en je gewoon kunt syncen én je hebt je gegevens nog erop staan
  #12  
Oud 18 November 2013, 19:54
Wally©'s schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo België
Berichten: 1.873
Send a message via twitter to Wally©
Standaard

Als de iPhone niet van jouw is...

Neem dan gewoon de iCloud kopie van de eigenaar...

The rest is up to him...
__________________
Ignorance can easily be overcome...
Stupidity is forever...
  #13  
Oud 18 November 2013, 20:02
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 November 2010
Berichten: 15
Standaard

@Wally: Zeker, maar 'de eigenaar' is mijn zoontje en die denkt nog dat z'n papa alles kan. Dat wil ik graag zo houden
@Cliffiphone4: ik denk dat je gelijk hebt; iig beste antwoord tot nu toe en ik ga 't proberen!
@semtro; jazeker, nu wel; zie het antwoord van Cliffiphone4
  #14  
Oud 26 June 2014, 15:36
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 December 2012
Berichten: 5
Standaard iTunes : configureren als nieuwe iPhone ?

Wat gebeurt er nu wanneer je iPhone gekocht hebt (en zonder iTunes hebt geconfigureerd) als je geen iCloud reservekopie hebt en je wil nu je iPhone op je pc aansluiten ?
iTunes geeft dan 2 mogelijkheden, herstellen van reservekopie of configureren als nieuwe iPhone
Reservekopie heb ik er nog opstaan van mijn 1ste iPhone maar die wil ik natuurlijk niet terugzetten dus is geen optie
Wat gebeurt er als je configureren als nieuwe iPhone kiest, ben je dan alles kwijt wat er opstaat ?
Of is het mogelijk om eerst een reservekopie te maken via iTunes ? Want kan nergens die keuze vinden ( staat int grijs, kan je niet aanklikken)

Weet iemand raad ?
Christoff
  #15  
Oud 26 June 2014, 16:12
Operafreak's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Boven het IJ
Berichten: 282
Standaard

Maak een resevekopie in iCloud. Als je dan opnieuw moet configureren kun de reservekopie daar vandaan halen..


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door diels21 Bekijk bericht
Wat gebeurt er nu wanneer je iPhone gekocht hebt (en zonder iTunes hebt geconfigureerd) als je geen iCloud reservekopie hebt en je wil nu je iPhone op je pc aansluiten ?
iTunes geeft dan 2 mogelijkheden, herstellen van reservekopie of configureren als nieuwe iPhone
Reservekopie heb ik er nog opstaan van mijn 1ste iPhone maar die wil ik natuurlijk niet terugzetten dus is geen optie
Wat gebeurt er als je configureren als nieuwe iPhone kiest, ben je dan alles kwijt wat er opstaat ?
Of is het mogelijk om eerst een reservekopie te maken via iTunes ? Want kan nergens die keuze vinden ( staat int grijs, kan je niet aanklikken)

Weet iemand raad ?
Christoff
__________________
 iPhone 6+ 128GB  iMac 27" 2.66 Mhz i5, 12GB intern, 1TB HD 
  #16  
Oud 26 June 2014, 16:16
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 December 2012
Berichten: 5
Standaard

Die reservekopie in iCloud mag toch maar max 5gb zijn ?
  #17  
Oud 27 June 2014, 09:36
» iPhone 5s 64GB (Zilver) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 November 2013
Locatie: Doetinchem
Berichten: 139
Standaard

Als je een nieuwe iPhone hebt dan koppel je toch eerst je oude, maak je een backup op je PC. Configureer je de net gekochte iPhone als nieuwe iPhone en zet je de backup terug? Of zie ik het nu verkeerd...?
  #18  
Oud 27 June 2014, 09:50
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 December 2012
Berichten: 5
Standaard

Het is geen nieuwe, heb deze van december 2013 al in gebruik ( zo geconfigureerd toen als nieuwe iPhone omdat mijn pc toen stuk was en kon toen geen backup van vorige iphone terugzetten) maar nog nooit via iTunes aangesloten.
Nu ondertussen staat deze bijna vol 1,8gb over van 32gb en zou eindelijk de nieuwe iOS 7 er op willen zetten maar wil dan eerst backup maken naar iTunes maar moet ik dan kiezen voor configureren als nieuwe iPhone ?
  #19  
Oud 27 June 2014, 09:53
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.083
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door diels21 Bekijk bericht
Nu ondertussen staat deze bijna vol 1,8gb over van 32gb en zou eindelijk de nieuwe iOS 7 er op willen zetten maar wil dan eerst backup maken naar iTunes maar moet ik dan kiezen voor configureren als nieuwe iPhone ?
Zet eerst alle aankopen over naar iTunes als dat ding nog nooit gesynct was met iTunes. iTunes weet dan wat er allemaal op die iPhone staat. Daarna kan je de iPhone synchroniseren met iTunes. Tijdens een sync wordt ook een backup gemaakt.

http://support.apple.com/kb/ht1848?viewlocale=nl_NL
  #20  
Oud 27 June 2014, 10:22
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 December 2012
Berichten: 5
Standaard

Wanneer ik iPhone aansluit op pc geeft iTunes de keuze ofwel herstellen van reservekopie ofwel configureren als nieuwe iPhone . Ik kan niets anders doen ( geen aankopen overzetten, geen backup maken,... ) wat moet ik kiezen van die 2 ?
Reageren

Labels
icloud, itunes, muziek


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone als nieuw configureren iPhonegebruiker17 iPhone algemeen 9 11 July 2013 17:47
Iphone configureren als "nieuwe iphone" jordy a te c iPhone algemeen 2 14 October 2011 11:26
Windows: Als nieuwe iphone configureren daaf85 iTunes 5 6 October 2009 12:27
iPhone: "iPhone configureren als nieuwe telefoon" sinesie Jailbreak 6 6 December 2008 01:29
Windows: iPhone configureren als... BadSide iTunes 4 14 August 2008 21:35

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:16.