[FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen)

[FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen) discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ken het probleem niet, maar ik heb gewoon de APN -instellingen van vodafone ingevoerd en voila. Maar mooi als dit helpt bij mensen die problemen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 20 July 2008, 16:31
yingie's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 October 2007
Locatie: Venray
Berichten: 1.538
Stuur een bericht via MSN naar yingie
Standaard

Ken het probleem niet, maar ik heb gewoon de APN-instellingen van vodafone ingevoerd en voila. Maar mooi als dit helpt bij mensen die problemen hebben.
__________________
Simlockvrij uit Frankrijk..!.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 20 July 2008, 19:19
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 May 2008
Berichten: 163
Standaard

Hoi,

De mogelijke implicaties hiervan zijn vrij groot....

Vanaf firmware 2.0 worden automatisch instellingen ingevoerd voor de bij iTunes of telefoon bekende providers (iTunes update deze instellingen). In geval van T-Mobile wordt er een bestand aangemaakt op de PC/MAC genaamd: TMobile_nl.ipcc

Dit bestand is gewoon een zip bestand met wat data hierin. De informatie die mij zorgen baart is:
Code:
<array>
        <dict>
            <key>apn</key>
            <string>smartsites.t-mobile</string>
            <key>password</key>
            <string></string>
            <key>username</key>
            <string></string>
        </dict>
/*KNIP*/
 </array>
Normaal is het internet apn voor GPRS/etc: internet
... welke nu geweizigd is in: smartsites.t-mobile

De vraag hier is... Valt smartsites.t-mobile gewoon onder de Pocket Internet (Totaal) abonnementen of word je per MB afgerekend ?

Uit een eerdere post blijkt dat het mogelijk is instellingen te maken door een swap met simkaarten te doen, maar het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat iTunes deze regelmatig of direct weer aanpast.

Laatst gewijzigd door sparc; 20 July 2008 om 19:22.
  #23  
Oud 20 July 2008, 19:22
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone 7 128GB (Roségoud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 512GB (Roségoud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 15 September 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.450
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sparc Bekijk bericht
Dit onderwerp hoort thuis op de plek waar iedereen het leest en dat is dus niet het T-Mobile forum omdat de mogelijke implicaties groot zijn.
Het topic staat ook niet bij T-Mobile, maar in het algemene 'GPRS/EDGE'-forum. Misschien niet goed gekeken?
  #24  
Oud 20 July 2008, 19:36
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 May 2008
Berichten: 163
Standaard

Hallo nog een keer,

Vanaf: APN Changer
..kan je een profiel downloaden waar je zelf je APN voor GPRS/3G kan instellen.

Mogelijk de moeite waard om ff naar te kijken.

Grtzzzzzz Roel..
  #25  
Oud 20 July 2008, 19:46
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 May 2008
Berichten: 163
Standaard

Hoi,

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iphoneclub.nl Bekijk bericht
Nuttig, thanks Gaan we een nieuwsbericht over doen.
Bovenstaande site voegt inderdaad een profiel aan je iphone toe die deze gegevens schijnt aan te passen maar ik kan zo snel nergens een bewijs vinden dat deze ook daadwerkelijk de in mijn geval default T-Mobile instellingen 'override'. Tenzij T-Mobile ons kan verzekeren (klantenservice gesloten op zondag) dat er geen extra kosten bij komen door de nieuwe default apn lijkt het mij pas veilig wanneer we daadwerklijk handmatig de instellingen op de iphone zelf aan kunnen passen.

Grtzzzzz Roel...
  #26  
Oud 20 July 2008, 20:27
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 March 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 12
Send a message via twitter to benjamin
Standaard

Het probleem is juist dat Ben op het T-mobile netwerk zit. Maar Ben een andere apn gebruikt. Wel handig die site, makkelijker dan mijn sim truuk in ieder geval! Thanks!
  #27  
Oud 20 July 2008, 20:33
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 January 2008
Berichten: 31
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sparc Bekijk bericht
Hoi,



Bovenstaande site voegt inderdaad een profiel aan je iphone toe die deze gegevens schijnt aan te passen maar ik kan zo snel nergens een bewijs vinden dat deze ook daadwerkelijk de in mijn geval default T-Mobile instellingen 'override'. Tenzij T-Mobile ons kan verzekeren (klantenservice gesloten op zondag) dat er geen extra kosten bij komen door de nieuwe default apn lijkt het mij pas veilig wanneer we daadwerklijk handmatig de instellingen op de iphone zelf aan kunnen passen.

Grtzzzzz Roel...
Ik kan geen definitief uitsluitsel geven, maar ik verwacht dat de kosten binnen de internetbundel vallen. De iPhone 3G zal waarschijnlijk dezelfde instellingen hebben, en hierbij vallen de kosten ook gewoon binnen de bundel.
  #28  
Oud 20 July 2008, 21:00
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 May 2008
Berichten: 163
Standaard

Hoi,

Ik heb even snel de APN changer website uitgetest (genereerd een simpel downloadbaar bestandje dat als profiel geimporteerd kan worden). Na het installeren van het profiel wordt de apn instelling inderdaad gewijzigd naar de opgegeven instellingen in het volgende bestand op de iPhone zelf:
/Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
.. wanneer het profiel verwijderd wordt staan er in dit bestand weer de default instellingen.

Hierdoor lijkt het mij zeer aannemelijk dat dit een veilige tijdelijke oplossing is totdat we een officiele reply van T-Mobile zelf hebben (voor wat Nederland betrefd dan).

Grtzzzzzz Roel..

Laatst gewijzigd door sparc; 20 July 2008 om 21:06.
  #29  
Oud 20 July 2008, 21:50
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone 7 128GB (Roségoud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 512GB (Roségoud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 15 September 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.450
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Post Tip: APN Changer past de GPRS- en 3G-instellingen op je iPhone aan

Bij een upgrade naar iPhone firmware 2.0 kan het voorkomen dat de GPRS/UMTS of APN-instellingen van je iPhone onvindbaar zijn. Met de tool APN Changer kun je de instellingen toch wijzigen.

Lees verder over: Tip: APN Changer past de GPRS- en 3G-instellingen op je iPhone aan

Tag:
  #30  
Oud 20 July 2008, 23:04
» iPhone 7 256GB (Zwart) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 March 2008
Locatie: Voorburg
Berichten: 217
Standaard

Iemand al een idee wanneer de knop 'mobiel datanetwerk' of 'schakel 3G in' verschijnt?
Heb nog niet ge-upgrade naar 2.0, dus kwestie van proberen?
'schakel 3G in' zou knap waardeloos zijn.
  #31  
Oud 21 July 2008, 00:15
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Berichten: 154
Standaard

dus als je de apn changer web app gebruikt, en tmobile zeker op INTERNET zet zit je goed?

nu heb ik alleen het probleem dat ik dataroaming niet uit kan zetten, hij blijft op het netwerk gaan... hebben jullie dat ook?

groetjes rik
  #32  
Oud 21 July 2008, 00:37
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone 7 128GB (Roségoud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 512GB (Roségoud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 15 September 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.450
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rikkie123 Bekijk bericht
nu heb ik alleen het probleem dat ik dataroaming niet uit kan zetten, hij blijft op het netwerk gaan... hebben jullie dat ook
De optie voor dataroaming heeft alleen zin in het buitenland (roaming)
  #33  
Oud 21 July 2008, 07:36
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2008
Locatie: Tolkamer
Berichten: 13
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Bas Post Stuur een bericht via Skype™ naar Bas Post
Standaard

morgen,
Ik heb een 16Gb iPhone uit de UK met firmware 2.0. Voorheen met firmware 1.1.4 kon ik via EDGE/GPRS gewoon mail ophalen, weer bekijken en internetten. Na de firmware 2.0 update (Pwned 2.0) Kan ik gewoon mobiel data netwerk instellen, maar GPRS werkt helemaal niet, Safari geeft aan dat ik niet verbonden ben met internet, mail haalt geen mail meer op en het weerprogramma mislukt met bijwerken. Ik heb een KPN abbonement.
Is dit veranderd in FW 2.0?
  #34  
Oud 21 July 2008, 09:33
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 October 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 1
Standaard

ff kijken of ik het goed begrijp: je zit goed qua APN instellingen als je APN changer hebt gebruikt EN de aangeboden 'carrier update' blijft weigeren?

Laatst gewijzigd door StiefvdLaak; 21 July 2008 om 09:43.
  #35  
Oud 21 July 2008, 11:57
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 November 2007
Berichten: 74
Standaard

Heeft iemand toevallig al bij t-mobile gechecked of smartsites.t-mobile binnen web n walk valt?

Laatst gewijzigd door iCulture; 21 July 2008 om 17:23. Reden: Aangepast i.v.m. verwijderd bericht
  #36  
Oud 21 July 2008, 13:41
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2008
Locatie: Tolkamer
Berichten: 13
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Bas Post Stuur een bericht via Skype™ naar Bas Post
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door StiefvdLaak Bekijk bericht
ff kijken of ik het goed begrijp: je zit goed qua APN instellingen als je APN changer hebt gebruikt EN de aangeboden 'carrier update' blijft weigeren?
APN Instellingen:
APN: internet
gebruikersnaam: KPN
wachtwoord: gprs

Ik heb geen carrier update gehad.
het werkt nog steeds niet
  #37  
Oud 21 July 2008, 14:30
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2007
Locatie: Loosdrecht
Berichten: 11
Stuur een bericht via MSN naar mguntenaar Stuur een bericht via Skype™ naar mguntenaar Send a message via twitter to mguntenaar
Standaard

Bij mij werkt het het wel direct (KPN).

Maar ik wil wil het eigenlijk niet omdat ik geen abbo met onbeperkt data heb (zakelijk)

Maar vindt het wel fijn als voor thuis mn Exchange synced over Wi-Fi.

Enig idee hoe ik dit om zeep kan helpen
  #38  
Oud 21 July 2008, 17:04
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2008
Locatie: Tolkamer
Berichten: 13
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Bas Post Stuur een bericht via Skype™ naar Bas Post
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mguntenaar Bekijk bericht
Bij mij werkt het het wel direct (KPN).

Maar ik wil wil het eigenlijk niet omdat ik geen abbo met onbeperkt data heb (zakelijk)

Maar vindt het wel fijn als voor thuis mn Exchange synced over Wi-Fi.

Enig idee hoe ik dit om zeep kan helpen
Wat heb je ingesteld staan als ik vragen mag?
  #39  
Oud 21 July 2008, 17:06
dihaas's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 November 2007
Locatie: polder
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bas Post Bekijk bericht
APN Instellingen:
APN: internet
gebruikersnaam: KPN
wachtwoord: gprs

Ik heb geen carrier update gehad.
het werkt nog steeds niet
Bij mij werkt GPRS ook niet meer - heb 2x een restore gedaan en met en zonder APN changer geprobeerd. Ook bij andere mast getest zonder succes. (KPN US8Gb 2G 1e serie). Tips heel welkom...
  #40  
Oud 21 July 2008, 17:27
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 1.012
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bas Post Bekijk bericht
morgen,
Ik heb een 16Gb iPhone uit de UK met firmware 2.0. Voorheen met firmware 1.1.4 kon ik via EDGE/GPRS gewoon mail ophalen, weer bekijken en internetten. Na de firmware 2.0 update (Pwned 2.0) Kan ik gewoon mobiel data netwerk instellen, maar GPRS werkt helemaal niet, Safari geeft aan dat ik niet verbonden ben met internet, mail haalt geen mail meer op en het weerprogramma mislukt met bijwerken. Ik heb een KPN abbonement.
Is dit veranderd in FW 2.0?
Ik heb hier precies het zelfde!
Instellingen staan goed, het werkte in FW1.14 maar nu niet(meer).

EDIT: ook deze oplossing werkt niet: https://forum.iculture.nl/148629-post38.html

Laatst gewijzigd door MCNO; 21 July 2008 om 17:49.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
APN settings MMS Wijcky iPhone algemeen 2 13 March 2010 18:40
Tele2 3G APN settings iPhone 3GS afrokiwi iPhone algemeen 8 10 December 2009 21:31
iPhone: Missing mogelijkheid om APN settings in te stellen dreamersteps Jailbreak 5 12 November 2008 09:34
[FW 2.1] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen) OwBeeGee iPhone algemeen 0 16 September 2008 17:10
Carrier settings update ? tweeg Archief 1 21 July 2008 20:02

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:48.