[FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen)

[FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen) discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door mguntenaar Bij mij werkt het het wel direct ( kpn ). Maar ik wil wil het eigenlijk niet omdat ik geen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #41  
Oud 21 July 2008, 17:29
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 997
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mguntenaar Bekijk bericht
Bij mij werkt het het wel direct (kpnicon).

Maar ik wil wil het eigenlijk niet omdat ik geen abbo met onbeperkt data heb (zakelijk)

Maar vindt het wel fijn als voor thuis mn Exchange synced over Wi-Fi.

Enig idee hoe ik dit om zeep kan helpen
Voordat ik destijds Bossprefs erop had, haalde ik de "L" even weg bij b.v. Vodafoneicon.nl

't Is een noodoplossing, maar werkte wel.
Als ik gprs nodig had (ZELDEN) zette ik de l er weer achter.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #42  
Oud 21 July 2008, 18:53
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 April 2008
Berichten: 20
Standaard

hetzelfde probleem hier. Heb mijn iPhone (1st gen) 1.1.4FW geupgrade naar 1.2.0FW en bij het syncen met itunes de carrier update geaccepteerd. Vervolgens is de optie om mijn APN instellingen in te voeren bij netwerk nu helemaal weg. De APN changer gedaan met geen resultaat. Heerlijk en heb net bij het verlengen van mijn contract PIT afgesloten waar ik nu dus niks aan heb....

Laatst gewijzigd door krizzz; 21 July 2008 om 19:08.
  #43  
Oud 22 July 2008, 10:12
dihaas's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 November 2007
Locatie: polder
Berichten: 15
Standaard Fix?

Zo dan

Die van mij werkt weer!

Probleem:
US8Gb 111OTB update naar fw 2.0 > geen gprs

Gedane zaken:
landinstellingen terug naar engels
reset netwerkinstellingen
gprs testen (eventueel instellingen invoeren)
landinstellingen terug naar NL

en misschien nog een her-startje hier en daar

Ik kwam erop door een US8Gb112OTB te pakken die nog maagdelijk 2.0 was (stond op engels) - voorlopig denk ik dat dat er iets mee te maken heeft maar ik kan het verder niet testen want het werkt (en dat laat ik liever zo )...

Veel dank voor iedereen die slecht geslapen heeft van mijn probleem
  #44  
Oud 22 July 2008, 10:51
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 July 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 2
Stuur een bericht via MSN naar Rick te Lintelo
Standaard

Super, het werkt bij mij. Ik heb bij username en password ook maar voor de volledigheid "tmobileicon" ingevuld, maar heb het vermoeden dat dit niet nodig was.
Ik heb dus een 1e generatie iPhone, met upgrade 2.0 en een tmobile zakelijk abbonement. Vodafoneicon kaartje van mijn collega deed wonderen.
Je moet het allemaal maar net weten, toch handig zo'n forum
  #45  
Oud 22 July 2008, 10:57
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 July 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 2
Stuur een bericht via MSN naar Rick te Lintelo
Standaard

Super, het werkt bij mij. Ik heb bij username en password ook maar voor de volledigheid "tmobileicon" ingevuld, maar heb het vermoeden dat dit niet nodig was.
Ik heb dus een 1e generatie iPhone, met upgrade 2.0 en een tmobile zakelijk abbonement. Vodafoneicon kaartje van mijn collega deed wonderen.
Je moet het allemaal maar net weten, toch handig zo'n forum
  #46  
Oud 22 July 2008, 11:18
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2008
Berichten: 12
Standaard

Gisteren ook maar upgrade uitgevoerd van 1.1.4 naar 2.0, echter zie ik in het Instellingen/Algemeen/Netwerk alleen

- Dataroaming
- VPN
- Wi-Fi

maar geen datanetwerk.

GPRS (t-mobileicon) werkt overigens wel.
__________________
Origineel: iPhone US 1.1.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 2.2.1 | Bootloader: 4.6 | Baseband: 04.05.04_G
  #47  
Oud 22 July 2008, 11:19
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2007
Berichten: 246
Standaard

Maar er is dus nog geen uitsluitsel of die smartsites APN ook onder je PIT(+) abbo valt?
  #48  
Oud 22 July 2008, 12:34
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 April 2008
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dihaas Bekijk bericht
Zo dan

Die van mij werkt weer!

Probleem:
US8Gb 111OTB update naar fw 2.0 > geen gprs

Gedane zaken:
landinstellingen terug naar engels
reset netwerkinstellingen
gprs testen (eventueel instellingen invoeren)
landinstellingen terug naar NL

en misschien nog een her-startje hier en daar

Ik kwam erop door een US8Gb112OTB te pakken die nog maagdelijk 2.0 was (stond op engels) - voorlopig denk ik dat dat er iets mee te maken heeft maar ik kan het verder niet testen want het werkt (en dat laat ik liever zo )...

Veel dank voor iedereen die slecht geslapen heeft van mijn probleem
Denk je echt dat het met die 1.1.2 FW te maken heeft? Hoe reset je je netwerkinstellingen eigenlijk?
  #49  
Oud 22 July 2008, 19:14
» iPhone 7 256GB (Zwart) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 March 2008
Locatie: Voorburg
Berichten: 217
Standaard

Is er inmiddels iemand al iets wijzer geworden wat betreft 't probleem met de knoppen 'mobiel datanetwerk'en 'schakel 3G in' waarvan je vooraf niet zeker weet welke van de twee in je instellingen gaat verschijnen na een update naar 2.0???
  #50  
Oud 22 July 2008, 20:09
» iPhone US 16GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 1
Standaard

Precies hetzelfde gehad...
Zit bij t-mobileicon...

Instellingen -> Algemeen -> VPN -> Voeg VPN-configuratie toe...

L2TP
Beschrijving: T-Mobile
Server: internet.tmobile.com
Account: tmobile
RSA SecurID: OFF
Wachtwoord: tmobile

*BEWAAR*

vpn NIET inschakelen wat het doet toch niks.

Safarie openen... Et Voila...
Althans bij mij...
-> ->

GR F&S
  #51  
Oud 22 July 2008, 20:19
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 April 2008
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fokker&Sukke Bekijk bericht
Precies hetzelfde gehad...
Zit bij t-mobileicon...

Instellingen -> Algemeen -> VPN -> Voeg VPN-configuratie toe...

L2TP
Beschrijving: T-Mobile
Server: internet.tmobile.com
Account: tmobile
RSA SecurID: OFF
Wachtwoord: tmobile

*BEWAAR*

vpn NIET inschakelen wat het doet toch niks.

Safarie openen... Et Voila...
Althans bij mij...
-> ->

GR F&S
Hmz interessante methode, heb gemerkt dat mijn GPRS het nu wel weer doet na een upgrade naar 2.0. Alleen verkiest mijn iPhone steeds GPRS boven Wi-Fi, en nog steeds nergens de mogelijkheid om GPRS tijdelijk uit te zetten, ondanks bovenstaande methode. Het zal wachten worden op een bossprefs voor 2.0!
  #52  
Oud 22 July 2008, 23:04
dihaas's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 November 2007
Locatie: polder
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door krizzz Bekijk bericht
Denk je echt dat het met die 1.1.2 FW te maken heeft? Hoe reset je je netwerkinstellingen eigenlijk?
Nee, heeft er niets mee te maken. Ik gaf het alleen aan voor de volledigheid...

Na wat gepiel met de landinstellingen en wat herstarts werkte het bij mij dus ik denk dat het daar mee te maken heeft.

Reset netwerk in FW2.0: Instellingen/Algemeen/Stel opnieuw in/Herstel netwerkinstellingen
  #53  
Oud 23 July 2008, 00:17
matthewvl's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 24
Standaard

ik wil graag EDGE uit hebben ik heb al in me telefoon ip1 veranderd wat bij fw 1.1.4 wel werkte maar bij fw 2.0 blijft hij gewoon EDGE gebruiken weet iemand hoe je dat bij de fw 2.0 uit kan zetten
  #54  
Oud 23 July 2008, 07:19
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2008
Locatie: Tolkamer
Berichten: 13
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Bas Post Stuur een bericht via Skype™ naar Bas Post
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dihaas Bekijk bericht
Zo dan

Die van mij werkt weer!

Probleem:
US8Gb 111OTB update naar fw 2.0 > geen gprs

Gedane zaken:
landinstellingen terug naar engels
reset netwerkinstellingen
gprs testen (eventueel instellingen invoeren)
landinstellingen terug naar NL

en misschien nog een her-startje hier en daar

Ik kwam erop door een US8Gb112OTB te pakken die nog maagdelijk 2.0 was (stond op engels) - voorlopig denk ik dat dat er iets mee te maken heeft maar ik kan het verder niet testen want het werkt (en dat laat ik liever zo )...

Veel dank voor iedereen die slecht geslapen heeft van mijn probleem
Misschien wat latere reactie, maar heb het getest en uitgevoerd, maar het werkt perfect! Op 2 iphones 2.0 uitgevoerd die het probleem hadden en deze werken weer op EDGE.
Super bedankt!
  #55  
Oud 23 July 2008, 09:02
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 997
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door matthewvl Bekijk bericht
ik wil graag EDGE uit hebben ik heb al in me telefoon ip1 veranderd wat bij fw 1.1.4 wel werkte maar bij fw 2.0 blijft hij gewoon EDGE gebruiken weet iemand hoe je dat bij de fw 2.0 uit kan zetten
Dat zet je volgens een andere post uit door (hoe vreemd ook) DATA ROAMING uit te zetten.

EDIT: Duhh dat werkt dus niet, maar FW 1.2 gebruikt alleen edge als je iets opvraagt, ik heb dus email ophalen op handmatig staan.

Laatst gewijzigd door MCNO; 23 July 2008 om 09:11. Reden: meer info/correctie
  #56  
Oud 23 July 2008, 09:06
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 997
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dihaas Bekijk bericht
Zo dan

Die van mij werkt weer!

Probleem:
US8Gb 111OTB update naar fw 2.0 > geen gprs

Gedane zaken:
landinstellingen terug naar engels
reset netwerkinstellingen
gprs testen (eventueel instellingen invoeren)
landinstellingen terug naar NL

en misschien nog een her-startje hier en daar

Ik kwam erop door een US8Gb112OTB te pakken die nog maagdelijk 2.0 was (stond op engels) - voorlopig denk ik dat dat er iets mee te maken heeft maar ik kan het verder niet testen want het werkt (en dat laat ik liever zo )...

Veel dank voor iedereen die slecht geslapen heeft van mijn probleem
Hoe kom je er op ! Maar het werkt idd!
THX.
  #57  
Oud 23 July 2008, 11:16
matthewvl's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bas Post Bekijk bericht
Misschien wat latere reactie, maar heb het getest en uitgevoerd, maar het werkt perfect! Op 2 iphones 2.0 uitgevoerd die het probleem hadden en deze werken weer op EDGE.
Super bedankt!
ja ik heb dat nu ook gedaan klopt dat hij nu Wi-Fi verbinding vraagt
  #58  
Oud 23 July 2008, 15:36
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 February 2008
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dihaas Bekijk bericht
Zo dan

Die van mij werkt weer!

Probleem:
US8Gb 111OTB update naar fw 2.0 > geen gprs

Gedane zaken:
landinstellingen terug naar engels
reset netwerkinstellingen
gprs testen (eventueel instellingen invoeren)
landinstellingen terug naar NL

en misschien nog een her-startje hier en daar

Ik kwam erop door een US8Gb112OTB te pakken die nog maagdelijk 2.0 was (stond op engels) - voorlopig denk ik dat dat er iets mee te maken heeft maar ik kan het verder niet testen want het werkt (en dat laat ik liever zo )...

Veel dank voor iedereen die slecht geslapen heeft van mijn probleem

Super werkt ! in mijn boek een held thx
  #59  
Oud 23 July 2008, 23:33
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 997
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door matthewvl Bekijk bericht
ik wil graag EDGE uit hebben ik heb al in me telefoon ip1 veranderd wat bij fw 1.1.4 wel werkte maar bij fw 2.0 blijft hij gewoon EDGE gebruiken weet iemand hoe je dat bij de fw 2.0 uit kan zetten
Installeer de nieuwe Bossprefs voor FW 1.2

Te vinden in Cyndia.
  #60  
Oud 24 July 2008, 13:02
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door benjamin Bekijk bericht
*** GPRS APN INSTELLINGEN NIET BESCHIKBAAR OPLOSSING ***

Blijkbaar leest de nieuwe iPhone software de instellingen voor GPRS van de simkaart met versie 2.0 Probleem was dus dat ik bij Ben zit en die instellingen niet via de SIM kaart de telefoon op komen. Dit moest handmatig. Maar ook de menu optie was niet beschikbaar. Schijnbaar laat t-mobileicon/Ben het niet toe dat je dit zelf kan aanpassen in combinatie met 2.0

Oplossing bleek heel eenvoudig. Stop een SIM kaart van bijv. Orange er in, had nog een oud prepaid pakketje liggen. Navigeer naar Settings > General > Network haal de Orange SIM er uit, en doe je Ben SIM er weer in. Je kan nu de APN instellingen aanpassen (Celullar Data Network). GPRS is weer beschikbaar op je iPhone 2.0



Let op, die optie zal niet meer beschikbaar zijn als je het menu uit navigeert...

(Het lollige, ik ben letterlijk een blokje gaan lopen om hier over na te denken)
Erg bedankt, werkte voor mij.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
APN settings MMS Wijcky iPhone algemeen 2 13 March 2010 18:40
Tele2 3G APN settings iPhone 3GS afrokiwi iPhone algemeen 8 10 December 2009 21:31
iPhone: Missing mogelijkheid om APN settings in te stellen dreamersteps Jailbreak 5 12 November 2008 09:34
[FW 2.1] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen) OwBeeGee iPhone algemeen 0 16 September 2008 17:10
Carrier settings update ? tweeg Archief 1 21 July 2008 20:02

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:15.