[FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen)

[FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen) discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Op mijn "oude"gehackte 4 MB Iphone uit de USA, zit geen EDGE mogelijkheid. Als je via algemeen, instellingen, naar netwerk gaat staat daar alleen VPN, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 19 July 2008, 20:52
» iPhone US 4GB
» Windows
 
Geregistreerd: 19 July 2008
Berichten: 3
Standaard [FW 2.0] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen)

Op mijn "oude"gehackte 4 MB Iphone uit de USA, zit geen EDGE mogelijkheid.

Als je via algemeen, instellingen, naar netwerk gaat staat daar alleen VPN, Wi-Fi en dataroaming. Edge wat daaronder zou moeten staan ( en dus ook APN) ontbreekt. Wi-Fi werkt wel goed. Ik heb een vodafone abonnement. Wie kan mij helpen om dit in te stellen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 July 2008, 21:06
Celf's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 November 2007
Berichten: 503
Standaard

In principe heb je niets aan EDGE in Nederland. Er is hier geen EDGE netwerk meer....met de 1e generatie iPhones is dataverkeer slechts mogelijk op GPRS snelheid. Kijk even of dit het doet. Je hebt wel een data abonnement omdat e.e.a. anders kostbaar kan worden??

Zelf heb ik een iPhone gehad op het Telfort netwerk. Na het installeren van de SIM hoefde ik helemaal niets te doen aan de internet instellingen....gewoon programma starten en gaan.
  #3  
Oud 19 July 2008, 21:57
» iPhone US 4GB
» Windows
 
Geregistreerd: 19 July 2008
Berichten: 3
Standaard

Hallo,

dank voor je snelle reactie.
Ik heb een abonnement van Vodafone. Er zou ergens in het menu Edge moeten verschijnen ook om AVN te kunnen activeren.
Hoe zou ik anders GPRS kunnen aktiveren?
  #4  
Oud 19 July 2008, 23:31
Celf's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 November 2007
Berichten: 503
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door progoal Bekijk bericht
Hallo,

dank voor je snelle reactie.
Ik heb een abonnement van Vodafone. Er zou ergens in het menu Edge moeten verschijnen ook om AVN te kunnen activeren.
Hoe zou ik anders GPRS kunnen aktiveren?
zoals ik al zei, probeer het eens zonder iets in te stellen. Met mijn Telfort SIM hoefde ik helemaal niets te doen....echt niets. Mocht dit niet lukken zoek dan 'ns verder op dit forum. Het is eerder aan de orde geweest.
  #5  
Oud 20 July 2008, 15:29
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Locatie: Mierlo
Berichten: 65
Question [FW 2.0] Instellingen GPRS / APN: hoe moet dat?

Vanmorgen naar firmware 2.0 gegaan en kun nu nergens meer de instelling vinden voor gprs.

als ik naar een webpagina wil gaan krijg ik de volgende melding.
"Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk".

waar kan ik dit instellen?
  #6  
Oud 20 July 2008, 16:14
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 January 2008
Berichten: 31
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Je gprs setting zijn automatisch in je iphone geplaatst
Waar zitten de 'handmatige' GRPS/EDGE instellingen? Ik kan ze echt niet vinden
  #7  
Oud 20 July 2008, 16:15
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

instellingen>algemeen>Netwerk>mobiel datanetwerk Suc6
  #8  
Oud 20 July 2008, 16:17
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Berichten: 1
Standaard

ik heb het zelfde probleem
  #9  
Oud 20 July 2008, 16:17
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

instellingen>algemeen>netwerk>mobiel datanetwerk

Daar APN e.d. instellen

ff instellingen voor vodafone herhalen

APN: live.vodafone.com
user: vodafone
pass: vodafone
  #10  
Oud 20 July 2008, 16:19
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lleroy Bekijk bericht
ik heb het zelfde probleem
Ken je in principe terugvinden onder Settings/general/netwerk.

  #11  
Oud 20 July 2008, 16:19
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Locatie: Mierlo
Berichten: 65
Standaard

daar staat alleen
- Dataroaming
- VPN
- Wi-Fi

geen datanetwerk
  #12  
Oud 20 July 2008, 16:21
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

apart

Bij mij staat er exact hetzelfde als bij macfreaker

Maak eens een screenshot (home+power)
  #13  
Oud 20 July 2008, 16:23
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fexion Bekijk bericht
daar staat alleen
- Dataroaming
- VPN
- Wi-Fi
geen datanetwerk
Dit is dus van mijn iphone. Der was nog iemand vandaag met hetzelfde probleem maar dan voor mobistar. Ik had de raad gegeven om eens met een ander simkaart (provider) te proberen omdat ik denk dat deze provider gebonden is (mobistar en t-mobile zijn beide official vendors). Eens kontakt opnemen met je provider zou ik zeggen.
  #14  
Oud 20 July 2008, 16:23
The Quote's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Uden, Nederland
Berichten: 105
Standaard

Bij mij staat er "Schakel 3g In"
  #15  
Oud 20 July 2008, 16:23
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 January 2008
Berichten: 31
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door leama Bekijk bericht
Weet iemand ook wat het inhoud? Ik zie geen verschill, behalve dat ik nu "T-Mo..." zie staan in plaats van "T-Mobile".
Ja, heb ik nu ook. Is wel heel lelijk.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cypher21 Bekijk bericht
instellingen>algemeen>Netwerk>mobiel datanetwerk Suc6
Die heb ik dus niet!
  #16  
Oud 20 July 2008, 16:24
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 288
Standaard

ik heb precies hetzelfde, heb ook geen data netwerk staan. edgde doet het wel gewoon.
  #17  
Oud 20 July 2008, 16:25
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Quote Bekijk bericht
Bij mij staat er "Schakel 3g In"
Ja , je hebt een 3g maar neit iedereen heeft deze.
  #18  
Oud 20 July 2008, 16:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Quote Bekijk bericht
Bij mij staat er "Schakel 3g In"
Bij jou is je batterij sneller leeg
  #19  
Oud 20 July 2008, 16:28
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 March 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 12
Send a message via twitter to benjamin
Standaard

*** GPRS APN INSTELLINGEN NIET BESCHIKBAAR OPLOSSING ***

Blijkbaar leest de nieuwe iPhone software de instellingen voor GPRS van de simkaart met versie 2.0 Probleem was dus dat ik bij Ben zit en die instellingen niet via de SIM kaart de telefoon op komen. Dit moest handmatig. Maar ook de menu optie was niet beschikbaar. Schijnbaar laat T-mobile/Ben het niet toe dat je dit zelf kan aanpassen in combinatie met 2.0

Oplossing bleek heel eenvoudig. Stop een SIM kaart van bijv. Orange er in, had nog een oud prepaid pakketje liggen. Navigeer naar Settings > General > Network haal de Orange SIM er uit, en doe je Ben SIM er weer in. Je kan nu de APN instellingen aanpassen (Celullar Data Network). GPRS is weer beschikbaar op je iPhone 2.0



Let op, die optie zal niet meer beschikbaar zijn als je het menu uit navigeert...

(Het lollige, ik ben letterlijk een blokje gaan lopen om hier over na te denken)
  #20  
Oud 20 July 2008, 16:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Locatie: Mierlo
Berichten: 65
Standaard

is het mogelijk om iets via ssh aan te passen zodat het werkt?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
APN settings MMS Wijcky iPhone algemeen 2 13 March 2010 18:40
Tele2 3G APN settings iPhone 3GS afrokiwi iPhone algemeen 8 10 December 2009 21:31
iPhone: Missing mogelijkheid om APN settings in te stellen dreamersteps Jailbreak 5 12 November 2008 09:34
[FW 2.1] Instellingen GPRS / APN (Carrier Settings / Aanbiedersinstellingen) OwBeeGee iPhone algemeen 0 16 September 2008 17:10
Carrier settings update ? tweeg Archief 1 21 July 2008 20:02

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:15.