Vraag mbt povider achterhalen

Vraag mbt povider achterhalen discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey mensen Zaterdag heb ik een i-phone opgehaald die volgens de eigenaar us. gelockt was. Na wat rond kijken kwam ik erachter dat deze niet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 16 March 2009, 19:04
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard Vraag mbt povider achterhalen

Hey mensen

Zaterdag heb ik een i-phone opgehaald die volgens de eigenaar us. gelockt was.
Na wat rond kijken kwam ik erachter dat deze niet te kraken is nog(buiten de rebel-sim om).

Nu was ik vandaag bij een zaak, waar iemand werkt die aardig wat over iPhone's wist.

Hij heeft een beetje rond gekeken, en zei mij, dat hij volgens hem op t-mobileicon gelockt was.

Dit was volgens hem te zien in INFO, bij AANBIEDER.
Hier staat: CARRIER 2.9, wat volgens hem t-mobile zou moeten zijn.
Alleen met een t-mobile simkaart werkt hij niet.

Gaat gewoon van t slot af(pincode), maar vind geen ontvangst.

Hij zei ook, dat het waarschijnlijk aan de modemfirmware lag(2.30) en dat deze waarschijnlijk beschadigd kon zijn.
Is deze er opnieuw in te zetten?
Zo, ja waar zou ik deze kunnen vinden?

En kan iemand mij vertellen of hij gelijk had over CARRIER 2.9, en dat dit idd t-mobile moet zijn.....

Hopelijk kan iemand mij iets vertellen, aangezien ik morgen een rebel-sim wil aanschaffen totdat er een software-matige unlock beschikbaar is.
Maar dit heeft natuurlijk geen nut, als de base beschadigd zou zijn.

Ik hoop dat iemand mij info kan geven hierover.

Mvg Ricardo
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 March 2009, 19:31
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Als ik even Google, lijkt het mij dat die 2.9 niks over de provider zegt. Je kunt evt. aan de hand van het serienummer zien uit welk land je iPhone komt: zie hier. Komt ie bijv. uit Amerika, dan zit je deskundige ernaast.
Ik vraag me af hoe de verkoper er bij komt dat de baseband niet goed is? 02.30.03 is de 'normale' baseband van firmware 2.2.1.

Met enige aarzeling: Mócht ie inderdaad niet goed zijn, dan kun je m.i. herstellen in iTunes met die firmware, ik ga er vanuit dat de baseband dan ook wordt hersteld. Je moet wel zeker weten dat die firmware er nu op staat, als er een eerdere op staat zou je misschien alsnog softwarematig kunnen unlocken.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #3  
Oud 16 March 2009, 22:24
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2009
Berichten: 24
Standaard zelfde soort probleem

heb mij iPhone bij de domeinen gehaald
staat bij carrier null null
ben dus via mij iphone serienummer achter gekomen dat die van mij uit india
komt,kan ik er nog wat mee of heb ik nou alleen een mooie ipod
alvast bedankt
  #4  
Oud 16 March 2009, 22:55
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ButcherJF Bekijk bericht
Als ik even Google, lijkt het mij dat die 2.9 niks over de provider zegt. Je kunt evt. aan de hand van het serienummer zien uit welk land je iPhone komt: zie hier. Komt ie bijv. uit Amerika, dan zit je deskundige ernaast.
Ik vraag me af hoe de verkoper er bij komt dat de baseband niet goed is? 02.30.03 is de 'normale' baseband van firmware 2.2.1.

Met enige aarzeling: Mócht ie inderdaad niet goed zijn, dan kun je m.i. herstellen in iTunes met die firmware, ik ga er vanuit dat de baseband dan ook wordt hersteld. Je moet wel zeker weten dat die firmware er nu op staat, als er een eerdere op staat zou je misschien alsnog softwarematig kunnen unlocken.
Mijn modelnummer is mb500ks.
Nu an ik wel de mb500ks/a vinden.
Deze komt uit Finland of zweden
Is dit dezelfde, aangezien ik die /s er niet achter heb?

Bij mijn firmware staat 2.2.1(5H11)
Modemfirmware 02.30.03

Model: MB500KS
Serienummer: 87831G2B1R4

Wat t allemaal betekend weet ik niet, maar tot nu toe is t een beetje een erg dure ipod.....
Iemand die meer weet?
  #5  
Oud 17 March 2009, 07:47
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ricardo1983 Bekijk bericht
Mijn modelnummer is mb500ks.
Nu an ik wel de mb500ks/a vinden.
Deze komt uit Finland of zweden
Is dit dezelfde, aangezien ik die /s er niet achter heb?

Bij mijn firmware staat 2.2.1(5H11)
Modemfirmware 02.30.03

Model: MB500KS
Serienummer: 87831G2B1R4

Wat t allemaal betekend weet ik niet, maar tot nu toe is t een beetje een erg dure ipod.....
Iemand die meer weet?
Die '/A' (ik denk dat je 'A' bedoelt i.p.v. 's'?) staat achter elk modelnummer; die van jou komt dus inderdaad uit Finland of Zweden.
Voor zover ik weet komen daar geen simlockvrije iPhone vandaan.

Gezien je huidige firmware en modemfirmware (=baseband) is je iPhone dus gelocked.
Je hebt nu twee mogelijkheden: als dure iPod gebruiken totdat er een evt. software-unlock komt, of een hardware-unlock proberen in de vorm van een unlocksim. Voor ervaringen met de unlocksims zou ik even rondneuzen op het forum.
  #6  
Oud 17 March 2009, 11:31
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ButcherJF Bekijk bericht
Die '/A' (ik denk dat je 'A' bedoelt i.p.v. 's'?) staat achter elk modelnummer; die van jou komt dus inderdaad uit Finland of Zweden.
Voor zover ik weet komen daar geen simlockvrije iPhone vandaan.

Gezien je huidige firmware en modemfirmware (=baseband) is je iPhone dus gelocked.
Je hebt nu twee mogelijkheden: als dure iPod gebruiken totdat er een evt. software-unlock komt, of een hardware-unlock proberen in de vorm van een unlocksim. Voor ervaringen met de unlocksims zou ik even rondneuzen op het forum.
Idd was die /s een typefout en moest t /a zijn

Vanavond haal ik een rebel-sim op.
Hopelijk kan deze mij uitkomst bieden tot er een software matige update uit is....

Baal er best van momenteel, maarja dat heb je he, als je alles maar se snel wilt zonder eerst rond te neuzen....
  #7  
Oud 17 March 2009, 21:59
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

Vanavond even over 7 de rebel-sim erin gedaan....
Na een keer of 3 mijn pincode ingevuld te hebben, deed deze het perfect.
Thuis gekomen even in een nokia mijn pincode verwijderd(wat heb je eraan, als ze m willen nemen ze m toch wel)....

Weer de kaarten erin, en hopa weer gewoon ontvangst.
Inmiddels gebeld, gesmst en dat soort dingen, en tot nu toe geen enkel probleem...

Hopelijk blijft dit zo tot de software hack er is.....
Is er een richtlijn, wanneer deze ongeveer te verwachten is?
Gsm-dokter.nl melde mij dat ze hopelijk deze week of volgende week 2.30 kunnen unlocken maar lees her en der ook dat je moet uitgaan van 4/5 maanden....
  #8  
Oud 23 April 2009, 15:17
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2009
Berichten: 7
Standaard

Mijn iPhone komt dus uit Finland of Zweden.
Kan dan alsnog van 3 providers komen.
Iemand een idee hoe ik nu achter de juiste provider kom.
En wat heb ik daar dan aan.
De provider vraagt om je mobile nummer als ze de Iphone moeten unlocken.
Althans wel bij t-mobileicon
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: Tiny umbrella vraag mbt shsh darude Jailbreak 0 26 December 2010 10:03
Vraag mbt lockscreen frankhan iPhone algemeen 4 25 October 2010 23:46
vraag mbt tweak voor Push Stephan0501 iPhone algemeen 0 26 August 2010 18:47
batterij levensduur opmerking en vraag mbt multitasking na update iOS4 Tommi12 iPhone algemeen 1 27 July 2010 16:56
vraag mbt contacten: 1 contact met meerdere mobiele nummers sheek iPhone algemeen 2 16 May 2010 17:17

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:22.