Blackra1n 1.0 voor FW 3.1(.*) - Verzameltopic (+handleiding)

Blackra1n 1.0 voor FW 3.1(.*) - Verzameltopic (+handleiding) discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Modbreak: Met de komst van een nieuwe versie van Blackra1n, gelieve deze discussie voortzetten in het nieuwe topic over Blackra1n RC2 welke hier is te ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Discussie gesloten

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 10 October 2009, 20:21
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 September 2009
Berichten: 14
Standaard Blackra1n 1.0 voor FW 3.1(.*) - Verzameltopic (+handleiding)

Modbreak:
Met de komst van een nieuwe versie van Blackra1n, gelieve deze discussie voortzetten in het nieuwe topic over Blackra1n RC2 welke hier is te vinden.






Citaat:
WAARSCHUWING: DEZE GUIDE IS ALLEEN VOOR HET JAILBREAKEN VAN JE IPHONE, NIET VOOR HET UNLOCKEN. BEN JE AFHANKELIJK VAN EEN JAILBREAK+UNLOCK OM JE IPHONE NORMAAL TE GEBRUIKEN, NEGEER DEZE GUIDE DAN!
Quick-guide Blackra1n jailbreakmethode

Citaat:
Mocht je een 2G willen voorzien van 3.1.2 en jailbreaken dan kun je het beste de volgende handleiding gebruiken:
https://forum.iculture.nl/f28/i...ie-unlock.html
Deze handleiding is bedoeld voor:
  • iPhone 3G/3GS
  • iTunes 9
  • Windows/Mac OS X met Parallels Desktop/Windows-partitie
  • Firmware 3.1/3.1.2 (OTB ook)
Mededeling: Heb je geen Windows PC maar wel Parallels Desktop of een Windows partitie op je Mac OS X, start dan je Windows via Parallels/je Windows partitie.

Stap 1.

Ga naar de website van Blackra1n en download Blackra1n door op het Windows-icoontje te klikken.

Stap 2.

Zet eventueel je virusscanner/firewall uit. Start Blackra1n vrdat je je iPhone aansluit.



Zodra Blackra1n is gestart druk je op Make it Ra1n waarna je je iPhone aansluit. Als er iets van iTunes start, sluit het direct af.


Als je problemen hebt met het openen/gebruiken van Blackra1n, probeer dan "Run as administrator".
Windows 7 gebruikers kunnen het volgende proberen:
- Sluit al je Antivirus en Firewall applicaties af
- Zet de Blackra1n.exe in de XP SP3 compatibiteits modus
- Start Blackra1n op
- Klik op Make It Ra1n
(met dank aan mbuskens)

Stap 3.

Je iPhone wordt nu in Recovery Mode gezet en op je iPhone verschijnt een plaatje van Geohot. Nu worden de jailbreak processen uitgevoerd, waarna je iPhone wordt gereboot. Als het "running" gedeelte langer dan 30secs-1minuut duurt, herhaal dan stap 2 en 3.

Stap 4.

Op je iPhone staat nu een icoontje van Blackra1n.



Druk hierop, je krijgt nu de beschikbare installers te zien. Je kunt kiezen uit Cydia, Rock en Icy. Cydia is de meestgebruikte en is aan te raden voor beginners. Eventueel kun je het Blackra1n icoon laten verwijderen door op het knopje naast Uninstall Blackrain te drukken.




Druk nu op Install en je gekozen Installers worden genstalleerd. Gefeliciteerd, je iPhone is nu jailbroken en klaar voor gebruik.

FAQ - Frequently asked questions over Blackra1n


Q- Is het ook mogelijk om blackra1n te gebruiken icm firmware 3.0 ?
A- Ik persoonlijk raad dan aan om de Pwnagetool van het Dev-Team te gebruiken omdat Blackra1n eigenlijk voor 3.1 en 3.1.2 is gemaakt. Wel moet je dan de SHSH-gegevens van je 3.0 installatie hebben. Dev-Team Blog

Q- Wat moet ik doen als ik al een bestaande JB heb met apps uit Cydia?
A- Installeer AptBackup uit Cydia en druk op Backup(terwijl je aangesloten bent op je PC/Mac). Installeer daarna 3.1.2 en voer Blackra1n uit. Installeer daarna weer AptBackup en druk op Restore.

Modbreak:
Deze handleiding is gemaakt door leontjuh1 Succes met Jailbeaken! King1987


Laatst gewijzigd door WDS001; 25 October 2009 om 20:57. Reden: modbreak toegevoegd bovenaan
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 October 2009, 09:28
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

WERKT NIET OP EEN STANDAARD GELOCKTE 3G(S), IS GN UNLOCK!!

Jailbreak zit er zo aan te komen, volg @geohot op twitter voor blackra1n!

en binnen! http://www.blackra1n.com/

EDIT
en hij is er al .... voorlopig (?) alleen voor windows

__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=

Laatst gewijzigd door ButcherJF; 11 October 2009 om 10:35. Reden: hier ook maar even rood toegevoegd
  #3  
Oud 11 October 2009, 09:47
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 September 2009
Berichten: 46
Standaard

Hier is de jailbreak software voor 3.1.2

http://uploading.com/files/eb67fc93/blackra1n.rar/

Net gereleased door Geohot

Laatst gewijzigd door men.mulder; 11 October 2009 om 10:01.
  #4  
Oud 11 October 2009, 09:49
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Thumbs up Hij doet het, simpel en snel!!!

WERKT NIET OP EEN STANDAARD GELOCKTE 3G(S), IS GN UNLOCK!!

Hij staat er hier al op, nog nooit zo'n snelle en simpele jailbreak gedaan. Ga naar de site uit mijn vorige post, installer het, klik op het knopje Make it ra1n in de popup en binnen een paar seconden staat ie op je iHone. Daarna het proggie op je iPhone opnenen en Cydia installeren. That's it. Vakwerk, hulde aan geohot!!!

Laatst gewijzigd door ButcherJF; 11 October 2009 om 10:35. Reden: voor de zekerheid maar even rood toegevoegd
  #5  
Oud 11 October 2009, 09:58
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Moet je dan eerst upgraden naar 3.1.2 als je nog op 3.1 draait
__________________

  #6  
Oud 11 October 2009, 09:59
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 July 2009
Locatie: guttecoven
Berichten: 26
Send a message via twitter to theduckman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ButcherJF Bekijk bericht
Hij staat er hier al op, nog nooit zo'n snelle en simpele jailbreak gedaan. Ga naar de site uit mijn vorige post, installer het, klik op het knopje Make it ra1n in de popup en binnen een paar seconden staat ie op je iHone. Daarna het proggie op je iPhone opnenen en Cydia installeren. That's it. Vakwerk, hulde aan geohot!!!

moet ik eerst upgraden naar 3.1.2 voor dat ik jb
  #7  
Oud 11 October 2009, 09:59
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Exclamation Kijk uit met iphones met simlock

Ik hem hem rechtstreeks vanuit 3.1.2 op een standaard unlocked iPhone gedraaid.

VOOR IEDEREEN DIE GEEN STANDAARD UNLOCK HEEFT: LET OP, NOG NIET DUIDELIJK OF IE DAN JE LOCK ER WEER OP ZET!!!

Laatst gewijzigd door ButcherJF; 11 October 2009 om 10:06.
  #8  
Oud 11 October 2009, 10:01
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 July 2009
Locatie: guttecoven
Berichten: 26
Send a message via twitter to theduckman
Standaard

ja een unlock is voor mij niet belangerijk heb toch t-mob

dus als ik het goed begrijp eerst via i-tunes de nieuwe firmware erop dan blackrain
  #9  
Oud 11 October 2009, 10:03
pacorabanne's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 October 2009
Berichten: 21
Standaard

ik heb blackra1n op mijn bureaublad staan.
telefoon aangesloten via usb.
maar na het opstarten van blackra1n ging mijn telefoon opnieuw opstarten,en kwam in de recovery mode.
Ik heb een iphone 3g 8gig simlockvrij, en de firmware 3.1.2
Wat doe ik verkeerd??

Laatst gewijzigd door pacorabanne; 11 October 2009 om 10:05.
  #10  
Oud 11 October 2009, 10:04
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 April 2008
Berichten: 38
Standaard

Indien je niet belt met T-Mobile dan gaat het NIET werken. Dit is alleen een Jailbreak en geen Unlock !!
  #11  
Oud 11 October 2009, 10:05
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pacorabanne Bekijk bericht
ik heb blackra1n op mijn bureaublad staan.
telefoon aangesloten via usb.
maar na het opstarten van blackra1n kwam mijn telefoon opnieuw opstarten,en kwam in de recovery mode.
Ik heb een iphone 3g 8gig simlockvrij, en de firmware 3.1.2
Wat doe ik verkeerd??
Ik vermoed dat je nu eerst redsn0w weer moet draaien. Daarna via Cydia weer ultrasn0w.

Zoals gezegd, kijk nog even uit met gelockte iPhones, ik werk met een fabrieksaf unlockte iPhone!
  #12  
Oud 11 October 2009, 10:08
pacorabanne's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 October 2009
Berichten: 21
Standaard

De telefoon werkt gewoon nog als vanouds na een paar keer power/home button langer vast gehouden te hebben.
ik heb dus ook een fabrieks geunlockte telefoon met fimware 3.1.2 firmware,en wil alleen de jailbreak toepassen.
Dat heb ik ook gedaan tot hij voor een kwartier terug in recovery mode kwam.
  #13  
Oud 11 October 2009, 10:09
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 October 2009
Berichten: 191
Standaard

Heb het bestandje binnen gehaald,
heb het uitgevoerd make it rain.....done wait for reboot......nu blijft me scherm alleen wit...duurt het rebooten zo lang???

Of moet ik in it tunes weer herstellen?
  #14  
Oud 11 October 2009, 10:11
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Exclamation Unlockte 3G en 3GS NIET updaten naar 3.1(.2) voor JB!

Quote van geohot op Twitter:
Citaat:
another warning... #blackra1n is not an unlock, and if you want to keep your 3g or 3gs hack unlock. DO NOT upgrade to 3.1.x


NIET upgraden naar 3.1(.2) dus als je een unlock hebt op je 3G of 3GS, dan ben je je unlock kwijt.
  #15  
Oud 11 October 2009, 10:12
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 July 2009
Locatie: guttecoven
Berichten: 26
Send a message via twitter to theduckman
Standaard

ik heb dus nu 3.01 er nog opstaan dan werkt het dus niet loopt die vast

dus als ik het goed begrijp eerst upgraden naar 3.1.2 en dan blackra1n
  #16  
Oud 11 October 2009, 10:14
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pienoet Bekijk bericht
Heb het bestandje binnen gehaald,
heb het uitgevoerd make it rain.....done wait for reboot......nu blijft me scherm alleen wit...duurt het rebooten zo lang???

Of moet ik in it tunes weer herstellen?
Heb je een TM unlockte iPhone of een fabrieksaf unlockte (Italiaanse, Belgische)? Dan eerst updaten naar 3.1.2 en daarna pas blackra1n draaien. Geen wit scherm gehad hier gaat heel snel.

Nog maar een keer: NIET gebruiken als je een standaard gelockte iPhone hebt. Dit is alleen een jalibreak voor 3.1.2, GEEN UNLOCK!!
  #17  
Oud 11 October 2009, 10:18
kai824's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 March 2009
Locatie: ergens in nederland
Berichten: 334
Stuur een bericht via ICQ naar kai824 Stuur een bericht via Instant Messenger naar kai824 Stuur een bericht via MSN naar kai824 Stuur een bericht via Yahoo naar kai824 Stuur een bericht via Skype™ naar kai824 Send a message via twitter to kai824
Standaard

Dit is ook een jailbreak voor 3.1 en 3.1.1
__________________
iPhone 2G 4GB: 20-8-07 iPod touch 1st gen: RIP 04-12-08 - 21-06-09. |iPhone 3GS 16GB Wit: 13-7-09|iPhone 4 16GB Zwart 18-11-10
  #18  
Oud 11 October 2009, 10:19
kai824's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 March 2009
Locatie: ergens in nederland
Berichten: 334
Stuur een bericht via ICQ naar kai824 Stuur een bericht via Instant Messenger naar kai824 Stuur een bericht via MSN naar kai824 Stuur een bericht via Yahoo naar kai824 Stuur een bericht via Skype™ naar kai824 Send a message via twitter to kai824
Standaard

@iphonepro4800 should work with all 3.1.x, but no guarantees. try it, but back up first, worst case is restore
  #19  
Oud 11 October 2009, 10:22
kai824's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 March 2009
Locatie: ergens in nederland
Berichten: 334
Stuur een bericht via ICQ naar kai824 Stuur een bericht via Instant Messenger naar kai824 Stuur een bericht via MSN naar kai824 Stuur een bericht via Yahoo naar kai824 Stuur een bericht via Skype™ naar kai824 Send a message via twitter to kai824
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pacorabanne Bekijk bericht
dus als ik het goed begrijp gaat het als volgt.
sluit je telefoon aan en klik op het bestand blackra1n.
het bestand kom op je iphone terecht, daar activeren, iphone gaat rebooten en klaar is kees?
Klopt het zo of doe ikhet fout?
1. Je sluit je telefoon aan
2. je start blackra1n
3. je klikt op make it ra1n
4. je wacht tot je iPhone gereboot is
GA NIET ZELF DE IPHONE REBOOTEN, DAT DOET HET PROGRAMMA AUTOMATISCH
  #20  
Oud 11 October 2009, 10:24
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Woehoe...

Nou het upgraden naar 3.1.2 duurde stukken langer dan de jailbreak.
EDIT: lees net dat het niet hoeft, maar als het toch kan heb ik het liefst de laatste FW

Dit is echt de meest simpele jailbreak ooit.

Eerst 3.1 OTB geupgrade naar 3.1.2

Blackrain downloaden en uitvoeren vanaf de PC en daarna van de iPhone

Snel mijn profiel maar weer aanpassen

Laatst gewijzigd door Michel15; 11 October 2009 om 10:27. Reden: zie edit
Discussie gesloten


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Alle iDevices: Blackra1n RC3 voor FW 3.1.2 - Verzameltopic Destiny Jailbreak 676 27 November 2010 01:43
[1.0] Pwnage 3.0 voor FW 3.0 - Verzameltopic PieJi Unlock 594 8 December 2009 20:38
Blackra1n RC2 voor FW 3.1(.*) - Verzameltopic iScorpio Jailbreak 159 3 November 2009 18:01

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:44.